Nagy Lacinak hiányzik Dánia

A sérült játékos az izlandi meccsen az ellenfél beállósait tartja fő veszélynek.

TK
2014. 01. 14. 9:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hiányzik Dánia, az Eb, a csapattársak, ezért is látogattam meg a válogatottat még indulásuk előtt Vecsésen. Az első meccsen a spanyolok ellen a hétgólos vereségnél én szorosabb meccsre számítottam , feltűnt, hogy védekezésben és támadásban is tanácstalanok voltunk, többször nem tudtuk, mit is szeretnénk végrehajtani. A spanyolok beállósmunkája novemberhez hasonlóan hatékony volt, a nagy testű beállósaikat nem tudtuk semlegesíteni. Ez volt a fő probléma, s valami hasonlóra számíthatunk az izlandiak elleni mérkőzésen is, hiszen ők is sokat foglalkoztatják a beállósaikat, de az átlövőik nagy potenciálját is meg kéne fékezni. Kíváncsi vagyok, mi lesz Mocsai Lajos taktikája, amivel támadásban át akarja játszani az izlandi falat. Ezen az Eb-n mindenesetre óriási szerepe van az eladott labdáknak” – vélekedett Nagy László.

„Ha a norvégok minden áron való legyőzése a cél és mindent arra az egy lapra teszünk fel, akkor remélem, nem fázunk meg, mert a norvégok is valami hasonlóban gondolkodnak és minket akarnak elkapni, vagyis mindkét oldalról áll ez a dolog. Bízom a magyar csapatban, jó kis társaság ez, csak pontosan végre kell hajtani a taktikai terveket” – tette hozzá a sérült klasszis.

„Hat-nyolc hét kell a csontrepedésnek, hogy összeforrjon, én kilenc-tíz hétnél járok már, óvatos edzéseket végzek napi kezelésekkel, meggyorsítva a gyógyulást. Nagyon szeretnék ott lenni a BL-folytatásban a Löwen elleni első meccsünkön, sőt már előtte az első, Cegléd elleni kupameccsünkön pályára lépnék” – mondta el gyógyulásáról.

Szó esett arról is, hogy ő lett 2013 legjobb játékosa: „Nem számítottam az év kézilabdázója címre, nem foglalkoztam előtte ezzel, nem voltam biztos benne, hogy eljött már az ideje, így meglepetésként ért a díj. Bízom benne, hogy a szezon végén a Veszprémmel is hasonló közös sikereket tudok majd elérni. Volt egyébként 2013-ban több jó magyar kézilabdázó-teljesítmény Veszprémben, Szegeden, másutt is – sajnos a két topcsapat anyagi okokból kiemelkedik a mezőnyből, jó lenne, ha a többiek is ütőképesebbek lennének a sok jó meccs érdekében.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.