Nagy pofonba szaladtak bele Mocsai fiai

Hiába kapaszkodott vissza a magyar válogatott háromgólos hátrányból – ez is kevés volt.

TK
2014. 01. 05. 13:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki nyitónapon a csehekkel szemben 29–28-ra alulmaradt, majd másnap a fehéroroszok ellen 31–28-cal javító magyar csapat az első félidőben sokáig fej fej mellett haladt a tornagyőzelmet jelentő diadalért hajtó riválisával, amely a 12-11-es hátrányból „robbantott”, és a hazai hibákat kihasználva 15-12-es vezetéssel vonult szünetre.

Térfélcsere után Mocsai Lajos együttese Ilyés Ferenc góljával, 16–16-nál érte utol ellenfelét, ám csakhamar ismét háromgólos hátrányba került (19–22). Ebből már nem tudott visszakapaszkodni az egyre inkább széteső válogatott, így harmadikként zárta a négy Eb-résztvevőt felvonultató tornát.

Eredmény, 3. forduló:
Lengyelország – Magyarország 30–23 (15-12)
Csehország – Fehéroroszország 32–30 (15-16)

A torna végeredménye (azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény dönt): 1. Lengyelország 4 pont, 2. Csehország 4, 3. Magyarország 2, 4. Fehéroroszország 2

A magyar válogatott a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégokkal szerepel majd egy csoportban a jövő vasárnap kezdődő dániai Eb-n.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.