Nagy rizikót vállalnak a magyarok Afrikában

A motorgondokkal küszködő Szalay–Bunkoczi kettős az autósok között a 12. helyen áll.

BL
2014. 01. 10. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a magyar duó ezzel összetettben a 12. helyen áll, a hátránya pedig már közel 22 óra az élen álló francia Jean-Louis Schlesserrel szemben.

„Több-kevesebb sikerrel megpróbáltuk végigküzdeni magunkat a szakaszon – mondta Szalay Balázs a Dakar.hu-nak. – A nagy dűnéket elkerültük, mert az autónk továbbra sincs ereje teljében, de szerencsére találtunk átjárót a hatalmas homokhegyek között. Egészen biztos, hogy ma is kapunk büntetést, mert kihagytunk néhány GPS-pontot, de az a lényeg, hogy haladunk. A holnapi napnak is nekivágunk, és megpróbáljuk végigcsinálni. Nagy a rizikó, de ez az utolsó szakasz – hiszen a szombati, Rózsaszín-tó melletti már nem számít bele az értékelésbe –, és mi szeretnénk teljesíteni.”

„Navigátor szempontból a mai szakasz a folyamatos improvizálásról szólt, hiszen úgy kellett átvergődni a dűnék között, hogy az itiner nem segített semmit – hiszen másfelé mentünk, mint a mezőny többi része –, csak az irány volt biztos. Kihordtam lábon néhány lassú lefolyású infarktust, de itt vagyunk, és ez a lényeg” – mondta a navigátor, Bunkoczi László.

A kamionosok között a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (Scania) trió a harmadik helyen zárta az etapot, amely után összetettben is a harmadik.

A viadal szombaton zárul.

Videó: Légrádi Film

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.