Nem adja olcsón a bőrét a Fradi

Éles a harc a négy közé jutásért a jégkorong Mol-ligában, még a Ferencváros is versenyben van.

2014. 01. 24. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokás szerint sűrű lesz a hét vége a jégkorong Mol-ligában, pénteken, vasárnap és hétfőn is lesz meccs, a Dunaújváros például mind a három nap jégre lép. Igazságtalan sorsolást azonban már csak azért sincs értelme emlegetni, mert a 13 pont előnnyel első Acélbikák már nem csúszhatnak ki a legjobb négyből – annak köszönhetően, hogy a legutóbbi 14 mérkőzésüket kivétel nélkül mind megnyerték. Irigylésre méltó sorozat. Pedig novemberben már-már a címvédő újvárosiak válsága volt a téma, a jó rajt után visszacsúsztak a harmadik helyre, s az együttes nagy öregje, Ladányi Balázs is arról beszélt, a fiatalok nem elég alázatosak, ha így folytatódik, nem lesz ennek jó vége.

Persze az alapszakaszból még hátralévő nyolc találkozóját sem veheti teljesen lazára az Újváros, mert nem mindegy, hányadik helyről várja a rájátszást. Ma este a miskolci fellépés igazi presztízs-, egyben ünnepi meccs. A miskolciak farsangolnak, aki jelmezben érkezik, ingyen megtekintheti az összecsapást, a legötletesebb maskarákat értékes díjakkal jutalmazzák.

A Fradi pénteken az Érsekújvárt fogadja, vasárnap pedig Dunaújvárosba látogat. A zöld-fehéreknek is még nyolc fellépésük van az alapszakaszban, ezeken 24 pont szerezhető meg, 8 pont a hátrányuk a negyedik Érsekújvárral szemben, tehát még nem reménytelen a helyzetük, de már nem nagyon hibázhatnak. A pénteki győzelem létkérdés a számukra.

A Mol-liga állása: 1. Dunaújváros 85 pont, 2. Miskolc 72, 3. Brassó 70, 4. Érsekújvár 67, 5. Csíkszereda 64, 6. Ferencváros 59. 7. Újpest 6.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.