Nem nyáron lesz a foci-vb

„Biztosan nem júniusban vagy júliusban lesz a vb” – mondta Jerome Valcke, a FIFA főtitkára.

TK
2014. 01. 08. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jerome Valcke, a FIFA főtitkára szerdán egy francia rádiónak nyilatkozott a szövetség döntéséről, hozzátéve, az csak később dől el, hogy pontosan mikor kerül sor a világbajnokságra.

„Biztosan nem júniusban vagy júliusban lesz a vb. Azt gondolom, hogy valamikor november 15. és január 15. között kerülhet rá sor, mert az időjárás akkor kedvezőbb” – mondta Valcke.

A FIFA időközben hivatalos közleményben jelezte: ez az állítás csak Valcke személyes véleményét tükrözi. Hivatalos döntés nincs, ezt csak a végrehajtó bizottság hozhatja meg.

Katarban nyáron az átlaghőmérséklet 35 és 45 Celsius-fok között között van.

A FIFA októberben elhalasztotta a döntést a 2022-es torna időpontjáról, mondván, tovább akar tárgyalni a kérdésben. Az akkori bejelentés szerint várhatóan az idei brazíliai vb után születik majd meg a végleges határozat a katari vb időpontjáról.

Katar több mint három éve, 2010 decemberében nyerte el a 2022-es vb rendezési jogát. Az ország legutóbb azért került a bírálatok kereszttüzébe, mert kiderült, hogy – többek között – a stadionok építésénél foglalkoztatott külföldi munkások embertelen körülmények között dolgoznak, s több haláleset is történt emiatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.