Nem semmi: magyar utánpótlásrendszert használnak a spanyolok

A MotoGP, a Moto3 és Moto2 tavalyi győztesét adó spanyolok szinte ugyanazt a koncepciót alkalmazzák, mint mi.

NT
2014. 01. 22. 19:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete János, a hazai szövetség (MAMS) gyorsasági szakágvezetője azt mondta az MTI-nek, hogy a spanyolok a 6–18 éves korosztály számára kiírták a MiniGP márkakupát, amelynek lényege, hogy teljesen egyenlő esélyek mellett a versenyzők tudása határozza meg a futamok és a bajnokság végeredményét.

Ez az elv ugyanaz, mint amelynek mentén a MAMS kiírta a MiniGP 4T Junior Classt, amely ingyenes eszközalapú támogatással ellátott, teljes egészében külső szponzor által finanszírozott új kategória. Ebben minimális költségvetés mellett egyenlő esélyekkel állhatnak rajthoz a fiatal versenyzők.

„Voltak viták a hazai utánpótlás-képzési tervvel kapcsolatban, de azt gondolom, jelzésértékű, hogy a gyorsaságimotoros-világbajnokság mindhárom kategóriájának, a MotoGP-nek, a Moto3-nak és Moto2-nek a tavalyi győztesét adó spanyolok szinte ugyanazt a koncepciót alkalmazzák” – fogalmazott Fekete János. A szakágvezető azt is elárulta, hogy a szlovák szövetség elfogadta az utánpótlás-bajnokságra vonatkozó terveket, s együtt dolgozik megvalósításukon a magyarokkal, a cseh és a szlovén szövetség pedig jelezte csatlakozási szándékát.

„Folytatjuk, amit az utánpótlás terén tavaly elkezdtünk, fejlesztjük a sorozatot, javítjuk a versenyek színvonalát” – jelentette ki Fekete János, s hozzátette, saját kommunikációs csapattal a médián keresztül is népszerűsíteni akarják a képzést, a bajnokságot és a motorversenyzést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.