Nem volt esélye a Fradinak Szegeden

A Szeged öt góllal győzött a vendég Ferencváros ellen a férfi vízilabda ob I egyetlen keddi összecsapásán.

KG
2014. 01. 21. 21:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 18. fordulóból előre hozott találkozón a vendégek kezdtek jobban, mert bár a világbajnok Szivós Márton megúszásgóljával még a hazaiak vezettek, utána viszont a Szegednek kellett kapaszkodnia a zöld-fehérek után (1–2, 2–3). A második negyed elején a szintén vb-aranyérmes Decker Ádám révén került vissza az előny a Szegedhez (4–3), majd nőtt a különbség, s a nagyszünetre már 7–4-es állásnál vonultak el a csapatok.

A harmadik játékrészben egyértelművé vált, hogy a Ferencváros számára már nincs visszaút, főleg amikor a vendéglátók háromszoros olimpiai bajnok centere, Molnár Tamás 10–5-re alakította az állást, miközben a szegediek világbajnok kapusa, Nagy Viktor többször is remekül hárított.

A befejező nyolc percben az FTC valamelyest enyhíteni tudott a vereség mértékén.

Eredmény:
A-Híd Szeged VE–Széchenyi Bank-FTC 11–6 (3–3, 4–1, 4–1, 0–1)
a legjobb góldobók: Szivós, Hegedűs, Juhász, Sánta 2-2, illetve Roach 2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.