Németh András lehet a logikus választás

Megkezdődnek a tárgyalások a női kézilabda-kapitányi poszt várományosaival.

Ch. Gáll András
2014. 01. 30. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vetési Iván szövetségi elnök a minap egy reggeli tévéműsorban úgy nyilatkozott, reményei szerint tíz napon belül megválasztják a leukémiával küzdő Karl Erik Böhn utódját, sőt az elnökség csütörtöki ülése után az is nyilvánosságra kerülhet, kivel egyeztetnek először. Ez végül nem történt meg, tegyük hozzá, érthető okokból. Ha ugyanis mondjuk három nap után kiderül, hogy X mégsem vállalja a feladatot, kellemetlen lenne Y-nal „ha nincs ló, jó a szamár is” alapon kapcsolatba lépni.

Az MKSZ kommunikációs irodája így a következő közleményt hozta nyilvánosságra: „2014. január 30-án ülést tartott a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége. A testület elfogadta Hajdu János szövetségi kapitány beszámolóját a magyar válogatott számára 8. helyezéssel zárult női világbajnokságról, egyben megköszönte a posztot 2013. december 31-ig megbízottként betöltő szakember munkáját. Az elnökség megtárgyalta 2014. évi 1. féléves üléstervét és elfogadta a sikeres ifjúsági férfi-Európa-bajnoki selejtezőről szóló beszámolót. Karl Erik Böhn betegsége miatt a testület foglalkozott a felnőtt női válogatott szövetségi kapitányának kérdésével is. Az elnökség felhatalmazta Vetési Iván elnököt és Juhász István szakmai igazgatót, hogy megkezdje a tárgyalásokat a jelöltekkel a nemzeti csapat szakvezetői posztjára. Az érintettek kérésére a jelöltek nevét a Magyar Kézilabda Szövetség nem hozza nyilvánosságra. A tárgyalások eredményéről az MKSZ azok lezárását követően tájékoztatja a nyilvánosságot.”

Annyi azért ismert, hogy négy jelölt neve került szóba – magyaroké és külföldieké is –, és amint azt az MNO elsőként megírta, köztük van Németh András, a dán Jakob Vestergaard és a horvát Zdravko Zovko is. Németh már belekóstolt a kapitányságba, sőt 2005-ben vb-bronzot nyert a csapattal, Vestergaard kétszeres BL-győztes a Viborggal, Zovko, a Veszprém egykori sikeredzője jelenleg a horvát válogatott másodedzője.

Legújabb információink szerint Olivier Krumbholz, a franciákat vb-címre is vezetett mester volt a negyedik kiszemelt. Különféle találgatások a győri tréner Ambros Martín és a ferencvárosi Elek Gábor nevét is említik, ők azonban nincsenek képben, már csak azért sem, mert a klubedző-kapitány kétlakiság nem kívánatos. A magyar női válogatott, különösen a decemberi, hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt egész embert kíván. Nem is akármilyet.

Mivel valószínű, hogy az elnökség nem indul el egyszerre négy úton, és Vetési Iván is utalt rá, ezúttal nem feltétlenül élveznek előnyt a külföldiek, úgy gondoljuk, először Németh Andrással tárgyalnak. És ha vele dűlőre jutnak – tippünk szerint igen –, már nem is lesz második menet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.