Neymarhoz vastagon dől a pénz

Neymar már azért is 2,5 millió eurót kap a Barcától, hogy szót fogad edzőjének, Tata Martinónak.

Ch. Gáll András
2014. 01. 25. 8:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb és újabb részletek látnak napvilágot a Sandro Rosell bukását okozó Neymar-szerződésből. Mint közismert, a klub azt állította, hogy a brazil sztárt tavaly 57,1 millió euróért vásárolták meg a brazil Santostól, ugyanakkor mások azt mondják, hogy valójában minimum 95 millió eurós vételárról kell beszélni.

Közben Rosell azt mondja, ő és családja életveszélyes fenyegetéseket kapott, és ezért mondott le tegnap, nem pedig a kirobbanó botrány miatt.

A Neymar-szerződéssel kapcsolatos információmorzsákat – így például ez utóbbit is, miszerint a játékos már azért is kap 2,5 milliót, mert ott játszik, ahol edzője mondja – egyébként ugyanúgy csepegteti a katalán sajtó (El Periódico), mint a madridi (El País).

Eközben a barcelonai Sport című napilapban az jelent meg (dokumentummal alátámasztva), hogy a Neymar megszerzéséért folytatott kétségbeesett küzdelemben Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke a nehéztüzérséget is bevetette: a hajrában még egy 105 millió eurós csomagot is meglebegtetett. Ez a következő tételekből állt össze:

60 millió euró négy egyenlő részletben (2013, 2014, 2015, 2016) a Neymar apja tulajdonát képező cégnek, az NRSportnak.

25 millió euró a Barcelonának (ennyi volt a bánatpénz azért, ha Neymar felrúgja a katalánokkal korábban megkötött előszerződést)

10-10 millió euró a Santosnak és egy DIS nevű cégnek.

Ez összesen 105 millió, plusz még Neymar fizetése, amely minimum 6 évre évi 10 millió, és maximum 8 évre évi 12 millió euró lett volna. A maximum esetén összesen írd és mondd 201 millió euró!

Neymar azonban a Barcelonához igazolt

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.