Nincs meglepetés: Ronaldo az aranylabdás

A Puskás-díjat Zlatan Ibrahimovic vehette át Orbán Viktortól és Júlio Cesartól.

Tuser Krisztián
2014. 01. 13. 19:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nincsenek szavak. Köszönöm a társaimnak, a madridi csapattársaknak, a portugál válogatottnak, meg természetesen a családomnak. Akik ismernek, tudják, hogy sokan segítettek: a menedzserem, az elnökünk és ne felejtsük Eusébiót. Valamint a kedvesemet és a fiamat is meg kell említenem. Köszönöm mindenkinek\" – mondta Ronaldo a díjjal a kezében.

A ceremónián először Zinadine Zidane „kihirdette” a FIFPro év csapatát: Neuer (Bayern München) – Lahm (Bayern München), Ramos (Real Madrid), T. Silva (Paris St. Germain), D. Alves (Barcelona) – Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), Ribéry (Bayern München) – C. Ronaldo (Real Madrid), Ibrahimovic (Paris St. Germain), Messi (Barcelona).

Az év edzője Jupp Heynckes lett, aki tavaly minden rangos trófeát megnyert a Bayern Münchennel. A nőknél a német válogatott szövetségi kapitányát, Silvia Neidet választották meg a legjobbnak.

Sepp Blatter FIFA-elnök felkérésére a magyar miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója, Orbán Viktor – Júlio Cesarral karöltve – adta át az ötödik Puskás-díjat Zlatan Ibrahimovicnak. A találat 2012. november 14-én született, amikor Svédország Angliával találkozott (4-2).

Amikor Pelé még aktív játékos volt, akkor nem kaphatta meg a díjat, mert csak Európában játszó futballisták részesülhettek az elismerésben. Ezt a hibát most orvosolták és egy tiszteletben Aranylabdát adtak át a Fekete Gyöngyszemnek.

Nadine Angerer, a német válogatott kapusa lett az év női játékosa. Angerer úgy nyert Európa-bajnokságot 2013-ban, hogy mindössze egy gólt kapott – a Norvégia elleni döntőben (1–0) ráadásul két büntetőt is megfogott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.