Nincsenek fradisták Pintér keretében

Bogdán (Bolton), Vadócz (Odense) és Laczkó (Padova) mellett csupa itthon szereplő játékos utazik Törökországba.

2014. 01. 29. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vadócz behívása meglepetés, a középpályás legutóbb 2011. október 11-én, a finnek elleni hazai találkozón játszott a válogatottban.

A korábbi három összetartásról sokan hiányolták a Videoton több játékosát, nos, az eddigiek közül a Törökországba utazó keret a legfontosabb, ebben szerepel Juhász Roland és Kovács István is. A fradistákat azonban hiába keressük az utazók között, aminek az az oka, hogy a zöld-fehérek szombat óta szintén Törökországban, Belekben edzőtáboroznak.

Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
Balogh János (Nyíregyháza)
Horváth Tamás (Mezőkövesd-Zsóry)
Verpecz István (DVSC-Teva)

 

Mezőnyjátékosok:
Fiola Attila (MVM Paks)
Juhász Roland (Videoton FC)
Kádár Tamás (DVTK)
Korhut Mihály (DVSC-Teva)
Lázár Pál (DVSC-Teva)
Lipták Zoltán (Győri ETO)
Lang Ádám (Győri ETO)
Predrag Bosnjak (Haladás)
Heffler Tibor (MVM Paks)
Guzmics Richárd (Haladás)
Devecseri Szilárd (Haladás)
Laczkó Zsolt (AC Padova)
Vass Ádám (MTK Budapest)
Pátkai Máté (Győri ETO)
Gyurcsó Ádám (Videoton FC)
Szakály Péter (DVSC-Teva)
Sándor György (Videoton FC)
Orosz Márk (Lombard Pápa)
Radó András (Haladás)
Vadócz Krisztián (Odense BK)
Elek Ákos (DVTK)
Simon Krisztián (Újpest FC)
Rudolf Gergely (Győri ETO)
Kovács István (Videoton FC)
Kalmár Zsolt (Győri ETO)
Koltai Tamás (Győri ETO)
Szatmári Lóránd (PMFC-Matias)
Vécsei Bálint (Budapest Honvéd)
Pölöskei Zsolt (MTK Budapest)
Bartha László (MVM Paks)
Futács Márkó (DVTK)

A névsor kihirdetésekor a szövetségi kapitány külön is hangsúlyozta, hálás az élvonalbeli klubok tulajdonosainak, elnökeinek, edzőinek az elmúlt időszakban nyújtott segítségükért. A szövetségi kapitány kiemelten fontosnak tartja, hogy létrejöhet a külföldi edzőtáborozás.

– Nagyon köszönöm, hogy rendelkezésünkre bocsátották játékosaikat. Mint a legutóbbi időkig gyakorló klubedző, pontosan tudom, hogy ez lemondással, áldozatokkal és szakmai kompromisszumokkal járt a részükről – fogalmazta meg a klubvezetőkhöz írott levelében a kapitány, aki kihangsúlyozta, a törökországi felkészüléssel újabb állomásához érkezett a nemzeti csapat építése.

Pintér Attila a névsor kijelölésekor kitért arra is, hogy a meghívottakon kívül feltétlenül szívesen dolgozott volna együtt már a törökországi táborban is Tőzsér Dániellel, Koman Vladimirral és Priskin Tamással.

– Tőzsér Dánielt eredetileg elengedte volna a Genoa, nagyon örültem annak, hogy együtt dolgozhatunk, és személyes képet kaphatok a mostani állapotáról. Ám időközben felvetődött a klubváltása, s ez meghiúsította a jövetelét. Koman Vladimir meghívására az FK Ural korábban rábólintott, ám az utóbbi napok fejleménye, hogy sajnos mégsem tarthat a játékos velünk – mondta Pintér Attila az Mlsz.hu-nak.

Priskin Tamás, aki az előző esztendő végén közös megegyezéssel szerződést bontott orosz klubjával, ugyancsak átigazolás, illetve szerződéskötés előtt áll, ezért vált erősen kétségessé a részvétele, igaz, a januári első összetartáson részt vett.

Szerda délután a Vidi.hu-n megjelent egy közlemény, hogy – bár a meghívót megkapta – Nikolics Nemanja kedden kisebb sérülést szenvedett a román FC Oțelul Galați elleni edzőmeccsen, és a következő napokban kezelésre szorul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.