Orbán Viktor is ott lesz a FIFA-gálán

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség gáláján többek között a FIFA Aranylabdát és a Puskás-díjat is átadják.

KG
2014. 01. 10. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FourFourTwo.hu információja szerint a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója mellett Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, míg az akadémia képviseletében Mészáros Lőrinc elnök, Jakab János felügyelőbizottsági elnök és Szöllősi György kommunikációs igazgató is ott lesz a magyar küldöttségben.

A FIFA Aranylabdáért még hárman vannak versenyben : a legutóbbi négy szavazáson diadalmaskodott argentin Lionel Messi (FC Barcelona), a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid), valamint a francia Franck Ribéry (Bayern München) lehet a győztes.

A Puskás-díjat ötödik alkalommal adják majd át, itt a Paris Saint-Germain sztárja, a svéd Zlatan Ibrahimovic, a FC Barcelona brazil csatára, Neymar, illetve Nemanja Matic, a Benfica szerb középpályása maradt versenyben.

A díj legnagyobb esélyese Ibrahimovic, aki tavaly novemberben az angolok elleni barátságos mérkőzésen csaknem 30 méterről, fantasztikus mozdulattal ollózott a kapuba. Neymar a Konföderációs Kupán, júniusban szerzett góljával került fel a listára – 18 méterről bombázott a kapuba a japánokkal szembeni találkozón –, Matic pedig azzal, amelyet a Porto elleni bajnoki rangadón ért el, amikor a visszafejelt labdát hatalmas erővel lőtte a hálóba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.