Óriásit bukott a síugró-világbajnok

Thomas Morgenstern a világkupa-sorozat tauplitzi sírepülő-állomásának edzésén csapódott a földbe.

LM
2014. 01. 10. 18:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyolcszoros világbajnok osztrák sportoló pénteken ugrás közben a levegőben megbillent, és bal oldalára dőlt, majd a hátára, illetve a fejére esett. Morgenstern rövid időre az eszméletét is elveszítette, de nem sokkal a baleset után már beszélt a segítségére sietőkkel.

A nemzetközi szövetség honlapjának beszámolója szerint komoly fej- és tüdősérülést szenvedett, de egyelőre senki nem nyilatkozott arról, hogy van-e esélye részt venni februárban a szocsi téli olimpián.

A 27 éves síugró közel egy hónapja versenyen esett nagyot, s akkor hordágyra fektetve, nyakmerevítővel szállítottak kórházba. A németországi eset után gyorsan felépült, s a hétfőn zárult négysáncversenyen második lett összetettben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.