Patthelyzet a PMFC-tragikomédiában

Feleki Attila, a PMFC-Sport Kft. ügyvezető igazgatója úgy érzi, a feje fölött zajlanak az események.

Ch. Gáll András
2014. 01. 29. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pécsi „ingyencirkusz” (Matyi Dezső klubtulajdonos megfogalmazása) keddi produkciói után úgy tűnik, patthelyzet alakult ki a PMFC körül. Matyi december 27-i nyilatkozata, miszerint nem finanszírozza tovább a futballklubot, továbbra is érvényes, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (valójában az önkormányzat) egyeurós vételi ajánlatát a tulajdonos komolytalannak minősítette, mely közleményre Páva Zsolt polgármester éles hangú viszontválasszal reagált. A frontvonalak végzetesen megmerevedtek. No de mi lesz a csapattal?

Feleki Attila, a PMFC-Sport Kft. ügyvezető igazgatója szerda reggeli érdeklődésünkre meglehetősen beletörődő hangon felelt. „Kedden – nekem úgy tűnik, kibékíthetetlenül – eltávolodott egymástól Matyi Dezső tulajdonos és a városvezetés álláspontja, számomra egyértelmű, hogy miután az egyeurós vételi ajánlat nem talált meghallgatásra, a pécsi önkormányzat kiszállt a történetből. Az események a fejem felett zajlanak, az én szerepem itt lassan véget ér” – mondta Feleki.

Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy az ügyvezető igazgató a lemondását fontolgatja? Mert a fentiek akár azt is jelenthetik.

„Egyelőre dolgozom tovább, amint a játékosok is, azaz edzenek becsülettel. Ami kedden történt, az a létező legrosszabb forgatókönyv megvalósulása. Két hete még bizakodó voltam, azt hittem, van kibontakozás, most viszont minden optimizmusom elszállt. Délután öt órakor a Komlót fogadjuk előkészületi mérkőzésen, előtte kiállok a csapat elé, és vázolom a kialakult helyzetet” – tette hozzá az ügyvezető, hangsúlyozva, hogy konkrétan nem haragszik senkire, csak roppant csalódott. Többek között azért is, mert kétéves kemény munkája – és mások munkája is – látszik veszendőbe menni.

Lőrincz Emil vezetőedző továbbra is bízik benne, hogy megmenekül a klub. „Mi, edzők, s a játékosok is, tesszük a dolgunkat. Meg kell jegyeznem, le a kalappal a fiúk előtt, ilyen lelkiállapotban is tisztességesen készülnek a tavaszi rajtra, ebben a pillanatban éppen a délutáni, Komló elleni mérkőzésre. Vajmi kevés információval rendelkezem, persze a színfalak mögött hall ezt-azt az ember, de én már csak annak hiszek, ami megtörtént” – mondta Lőrincz.

S vajon az önkormányzat fontolgatja-e újabb ajánlat megtételét a PMFC-Sport Kft. többségi tulajdonhányadának megvételére, miután Matyi Dezső elutasította az egyeurós javaslatot?

„Nem – hangzott Czizi Péter sportért felelős alpolgármester tagadó válasza honlapunk felvetésére. – Nincs új forgatókönyv az ügyben.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.