Pelé három csapatot tart esélyesnek a világbajnokságon

Az élő legenda a brazil védelem erejét hangsúlyozta.

WL
2014. 01. 23. 14:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brazilok élő legendája a négy évvel ezelőtti vb-n és a legutóbbi két Európa-bajnokságon győztes spanyolokat emelte ki elsőként, „kétségkívül topfavoritnak” nevezve Vicente del Bosque együttesét. Németország csapatát nagyon jónak értékelte, míg a brazil nemzeti tizenegy kapcsán azt hangsúlyozta, hogy hazai pályán játszhat majd a tornán.

„Nem akarunk olyan meglepetést, mint amilyet 1950-ben éltünk át. Akkor tízéves voltam és nem felejtem el, hogy az apám sírt, amikor nem nyertünk” – utalt a kolumbiai fővárosban tartózkodó Pelé arra, hogy az eddigi egyetlen brazíliai vb-n Uruguay válogatottja a döntőben legyőzte a hazai válogatottat.

Érdekességként megemlítette, hogy szerinte a brazilok esetében most először fordul elő, hogy a védelem jobb erőkből áll, mint a támadósor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.