Pelé: Még sokat kell dolgoznia Cristiano Ronaldónak

A brazil világbajnok Zidane nagyságát emlegette az Aranylabda-átadás után.

WL
2014. 01. 14. 15:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nálam mostanáig az utolsó igazán nagy játékos (Zinedine) Zidane. Ő legalább tíz évig futballozott nagyon magas szinten” – szögezte le minden idők egyik legjobbja, akit a FIFA tiszteletbeli Aranylabdával jutalmazott hétfő esti, zürichi gáláján.

Az irányt ugyanakkor jónak tartja Pelé, szerinte jó úton jár Cristiano Ronaldo, akit egyúttal jeles portugál elődjéhez, a január 5-én, 71 éves korában elhunyt Eusébióhoz hasonlított a brazil Fekete Gyöngyszem.

„Ma Messi és Ronaldo a többiek felett áll. Ronaldo egy kicsit Eusébióra emlékeztet engem. Ő is jó kötésű, emellett rendelkezik a nagy játékosokra jellemző eleganciával és kreativitással” – folytatta Pelé, majd arról is beszélt, hogy míg a múltban komoly jelentősége volt a szavazás végkimenetelét illetően egy-egy nagy torna, leginkább világbajnokság megnyerésének, addig – amint azt Cristiano Ronaldo és Lionel Messi példája mutatja – ma már ez nincs így.

„Ezzel nem azt mondom, hogy a világbajnokság megnyerése már nem fontos szempont, hanem azt, hogy a Bajnokok Ligája-szereplést hasonló súllyal veszik figyelembe” – tette hozzá.

Cristiano Ronaldo 2008 után második alkalommal érdemelte ki a futballvilág legrangosabb egyéni elismerését. A Real Madrid világklasszis futballistája szoros küzdelemben előzte meg két riválisát, az FC Barcelona elmúlt négy alkalommal aranylabdás argentin játékosát, Lionel Messit és a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München francia szélsőjét, Franck Ribéryt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.