Péter Petra lett az Opel Dakar Team kerékcserebajnoka

Péter Petra és segítője nyerte az Opel Dakar Team kerékcsereversenyét a Westend City Centerben.

MD
2014. 01. 23. 14:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gyorsan dolgozni lassan kell” – ezt az autósportban is örök érvényű igazságot adta „útravalóul” Bunkoczi László az Opel Dakar Team kerékcsereversenye résztvevőinek. Akik aztán többé-kevésbé meg is fogadták a rutinos navigátor tanácsait, már csak azért is, mert közülük néhányan most fogtak először elektromos kerékkulcsot a kezükbe.

Az Opel Mokka rendhagyó módon nem a sivatagban szorult „gyors szervizre”, hanem a Westend City Centerben, ahol már hetek óta zajlik a csapat promóciója, ahol az Africa Race során és most is nyereményjátékon vehetnek részt a csapat szurkolói.

Légrádi Film

„Fura volt látni, amikor nagyon pici lányok próbálták levenni a helyéről a nagyon nagy kereket, de végül mind megbirkóztak vele” – nyilatkozta Bunkoczi László. A verseny négy híresség – Südi Iringó versenytáncos, Péter Petra rádiós műsorvezető, Laklóth Aladár színművész és Lovász László rádiós műsorvezető – részvételével zajlott, melléjük sorsoltak egy-egy párt segítségnek. A híresség az elektromos kerékkulccsal levette, a párja pedig hagyományos módon feltette a kereket.

Utóbb kiderült, hogy Péter Petra „választott” a legjobban – bár fogalma sem volt róla, hogy segítőtársa, András civilben autószerelő. De a sikerhez szerencse is kell, s ők ketten végül 1 perc 17 másodperces idővel nyerték meg a kerékcsereversenyt. András élményautózást nyert – kipróbálhatja, milyen érzés Szalay Balázzsal száguldani a Mokkában –, Petráé pedig a dicsőség.

Légrádi Film

„Ez a remek időeredmény annak köszönhető, hogy született tehetség vagyok, másrészt pedig, hogy az én segítőtársam volt a legügyesebb” – viccelődött Péter Petra, válaszolva a műsorvezető Czollner Gyula kérdésére, tisztában volt-e vele, hogy ekkora őstehetség.

Utóbb egyébként kiderült, hogy Lovász László és Südi Iringó is életében először cserélt kereket – tehát mindannyiuk számára újdonság volt az élmény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.