Pihenőre kényszerültek Szalayék

A Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) kettős kihagyta a szerdai nyolcadik szakaszt.

PR
2014. 01. 08. 21:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Opel Dakar Team beszámolója szerint az előző napi géphibát az éjszakáig tartó szerelés ellenére nem sikerült kijavítani. A magyar páros elrajtolt ugyan a nyolcadik szakaszon, de az első komolyabb dűnesornál belátta, hogy erő nélkül itt nem jut át – ráadásul megint dőlt az autóból az olaj –, és úgy döntött: él a szabályok adta lehetőséggel, és kihagyja a mauritániai Akzsuzst-Akzsuzst hurokszakaszt. Ezért többórányi büntetés jár majd, de Szalay és Bunkoczi megítélése szerint még ez is jobb, mint ha bennragadna az autó a pálya közepén, ahonnan teljesen reménytelen kimenekíteni.

„Nyolcvannégy kilométert kellett megtenni a rajtig, odáig el is jutottunk, igaz, kellett olajat tölteni a Mokkába – idézte fel a történteket Szalay Balázs. – A rajt után néhány kilométeren keresztül viszonylag jól haladtunk, ám amikor a mély homokba, a nagy dűnék közé értünk, be kellett látnunk, hogy erő nélkül semmire sem jutunk, és úgy döntöttünk, inkább visszajövünk a táborba, hátha a csapat kitalál valamit, s talán a hátralévő szakaszokat teljesíteni tudjuk.” A magyar kettős az előző hét szakaszból ötön a második legjobb időt autózta.

Magyar siker is jutott azonban a szerdai versenynapra: a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (Scania) kamionos trió kategóriájában a leggyorsabb volt, és az autósok eredményét figyelembe véve is a harmadik legjobb időt érte el. A Qualisport triója 5:37:07 óra alatt teljesítette a 337 kilométeres távot, gyorsabbnak bizonyult például az utóbbi öt évben az autós kategória küzdelmeit rendre megnyerő Jean-Louis Schlessernél is a csapat tájékoztatása szerint.

A magyar kamionos egység kategóriájában a második helyen áll összetettben. A viadal szombaton zárul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.