Pintér kéthetente elkérné a válogatott játékosait

A magyar futballszakma felelősségéről is beszélt az új kapitány.

WL
2014. 01. 03. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a decemberben kinevezett szakember pénteken egyeztetett az élvonalbeli klubok képviselőivel. Hangsúlyozta, a nemzeti csapat sikertelen időszakaira – a csapat 27 éve nem vett részt világversenyen – elmondható, hogy nem volt megfelelő párbeszéd, együttműködés a szövetségi kapitány és a klubok, edzők között, s összefogás nélkül a jövőben aligha lehet jobb eredményekben bízni. A kapitány hozzátette, kizárólag a klubok és az edzők hathatós segítségével érhet el sikereket a válogatott, ebből a szempontból a nemzeti csapat szereplése a hazai futballszakma közös felelőssége.

Pintér arra kérte a klubok képviselőit, hogy a tavaszi szezon során kéthetente egy-egy hétfői napon engedjék el játékosaikat a válogatott taktikai jellegű összetartásaira. Az egyeztetésen részt vevő edzők támogatásukról biztosították a kapitányt, mindössze azt kérték, hogy konstruktív legyen a párbeszéd a klubok és a válogatott között, és a nemzeti csapat szakmai stábja vegye figyelembe az egyesületek igényeit is.

A szövetségi kapitány megkérte kollégáit, tegyenek javaslatokat arra, hogy saját csapatukból kiket tartanak alkalmasnak a kerettagságra a felnőtt és az U21-es válogatottnál, mert a vezetőedzők segítségével összeállított listát is szeretné felhasználni az összetartások kereteinek kijelölésekor.

A tervek szerint jövő hétfőn találkozik először a válogatott keret, majd 13-án és 20-án is összehívja a kapitány a rendelkezésre álló játékosokat. A januári edzőtáborozások kétnaposak lesznek, a folytatásban pedig egy-egy hétfői napra korlátozódna a keret közös gyakorlása.

A válogatott és az egyesületek közötti párbeszéd megkönnyítésére a szövetség a tervek szerint rendszeresen összehívná a klubok vezetőedzőit és vezetőit, ez a mostani esemény felfogható az első ilyen találkozónak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.