Puyolt éltette a Camp Nou népe

A Királyi Kupa egyik elődöntője madridi belharc lesz, a másik ágon a Barcelona alaposan kitömte a Levantét.

Ch. Gáll András
2014. 01. 29. 22:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Parádés meccseket hozott Spanyolországban a Királyi Kupa két szerdai negyeddöntő-visszavágója. A Real Madrid már kedden biztosította helyét a legjobb négy között, ahol a városi rivális, a bajnoki tabellán jelenleg őt megelőző Atlético Madriddal találkozik.

A Matracosok a hazai 1–0 után bajba kerültek, mert a visszavágó 42. percében a bilbaói Aduriz összesítésben kiegyenlítette az állást. Diego Simeone edző csapata rengeteget köszönhetett a szédületes formában védő Thibaut Courtois-nak, akinek akadt egy olyan dupla hárítása, amilyet nagyon ritkán látni. Aztán Raúl García egyenlített, majd a hajrában Diego Costa megszerezte a győztes gólt, amely a 3-1-es továbbjutást jelentette. Ez volt a baszkok első veresége az új San Mamésben. Costa a 2013–14-es idényben 28 meccsen 25 gólnál tart.

A Barcelona szinte tartalékcsapatát küldte pályára a Levante ellen, miután az első mérkőzést idegenben 4-1-re megnyerte. Víctor Valdés, Piqué, Pedro, Messi, Mascherano, Jordi Alba és a felépült Afellay a kispadon ült, s a Pinto – Montoya, Bartra, Puyol, Adriano – Sergi Roberto, Song, Iniesta – Alexis, Fabregas, Tello tizenegy kezdett. Sergi Roberto mindjárt öngólt vétett, szöglet után Vintra lövése megpattant rajta, és becsapta Pintót.

De aztán beindult a hazai henger, Adriano 20 méterről, lecsapódó bombával egyenlített, Puyol, a 36 éves csapatkapitány szöglet után fejjel szerezte meg a vezetést – a közönség percekig skandálta a helyi kedvenc nevét –, majd a chilei Alexis rúgta a harmadikat úgy, hogy Montoya beadását segítette a hálóba, majd Adriano bombája visszavágódott a lécről, s a brazil bevágta. Az ötödik Fabregasé volt, ballal, 16-ról. Összesítésben 9-2-vel sétált be az elődöntőbe a Barca, ahol a Racing Santander – Real Sociedad párharc győztesével találkozik.

Királyi Kupa, negyeddöntő-visszavágó:

Athletic Bilbao – Atlético Madrid 1-2 (első meccs: 0-1)

G.: Aduriz (42.), ill. Raúl García (55.), Diego Costa (86.)

Barcelona – Levante 5-1 (első meccs: 4-1)

G.: Adriano (28.), Puyol (44.), Alex (52., 54.), Fabregas (68.), ill. Sergi Roberto (9., öngól)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.