Rapport megizzadt egy amatőr ellen

Rapport Richárd a Wijk aan Zee-i torna után egyből Gibraltáron versenyez. Kezdésként egy amatőrrel meggyűlt a baja.

2014. 01. 28. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap ért véget a Wijk aan Zee-i szupertorna, ahol a 17 éves magyar nagymester a 11 forduló alatt szerzett 3,5 ponttal – sakknyelven négy mínusszal – holtversenyben az utolsó lett. Ugyan szép játszmában legyőzte a korábbi világbajnoki kihívó Borisz Gelfandot, de túlzottan kockázatos megnyitásai miatt kritikát is kapott.

Sokáig nem nyalogathatta a sebeit, mert kedden máris újabb rangos viadalon indult. A gibraltári verseny svájci rendszerű, nemcsak neves nagymesterek, hanem amatőrök is benevezhettek. Az első fordulókban ennek köszönhetően a menők jó eséllyel hozzájuk képest kezdőkkel is összekerülhetnek.

Mint például kedden Rapport Richárd a német Jan Rindlisbacherrel. A magyar nagymester érezhetően nem vette komolyan a partit, az első negyven lépésére a rendelkezésre álló 120 perc helyett csupán 21-et használt el. Vesztő gyanús végjátékba került, amit ellenfele időzavarának és több hibájának köszönhetően tudott megfordítani. Udvariatlan lépés volt a részéről, amikor az átváltozó gyalogot nem vezérre, hanem futóra cserélte.

Csak remélhetjük, hogy a folytatásban jobban összpontosít s tehetségének megfelelően szerepel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.