Schumacherről akkor nyilatkoznak, ha állapota változik

A család kérésére nem hoznak nyilvánosságra további részleteket a Forma–1-es legenda kezeléséről.

2014. 01. 06. 20:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kórháznak és Sabine Kehmnek, a 45 esztendős korábbi versenyző menedzserének hétfő délutáni közös közleményében az áll, hogy emiatt a közeljövőben nem tartanak újabb sajtótájékoztatót, és írásos formában sem tájékoztatják a médiát, sem a közvéleményt. Hétfő reggel Schumacher orvosai azt közölték, hogy a nyolcadik éjszaka után változatlanul kritikus, de stabil a német sztár állapota, és újra hangsúlyozták, csak akkor nyilatkoznak ismét, ha változás történik.

A hétfő délután kiadott közleményben az orvosok és Kehm is arra kértek mindenkit, hogy tartsák tiszteletben az orvosi titok intézményét, és felhívták a figyelmet arra, hogy kizárólag a Schumacher kezeléséért felelős doktorok, valamint a volt versenyző menedzsmentje van és lesz birtokában a valódi információknak. Schumachert, akinek pénteken volt a 45. születésnapja, több mint egy hete mesterséges kómában tartják, állapota életveszélyes volt, amikor kórházba vitték. Már kétszer megoperálták Méribelnél történt balesete óta, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal feléről.

A baleset pontos körülményeiről szerdán várható további információ, amelyről a vizsgálatot vezető ügyészség sajtótájékoztatón számol majd be. Pénteken derült ki, hogy Schumacher a bukósisakján fejkamerát viselt, és ezt a család átadta a hatóság embereinek. Azt még nem lehet tudni, hogy a kamera rögzítette-e az esést, és ha igen, a felvétel használható minőségű-e.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.