Sokkoló hírt kapott Radamel Falcao

Veszélybe került Falcao részvétele a világbajnokságon. Célponttá válhat a kolumbiait felrúgó amatőr játékos.

TK
2014. 01. 23. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 27 éves csatár csütörtökön Portóba utazott, ahol a világ egyik legjobb szakorvosának tartott José Carlos Noronha vizsgálta meg, de az eredmények megerősítették az eredeti diagnózist.

A specialista szerint Falcao felépülése nagyjából hat hónapot vesz majd igénybe, ami erősen kétségessé teszi, hogy pályára lép a brazíliai világbajnokságon, amely június 12-én kezdődik.

Kolumbia a görögökkel, a japánokkal és az elefántcsontpartiakkal szerepel majd azonos csoportban a vb-n.

Sajtóértesülések szerint kolumbiai bűnözői körök elsőszámú ellenségévé vált a sérülést okozó amatőr Monts Or Azergues-játékos, Soner Ertek.

Ismert, hogy 20 évvel ezelőtt Andrés Escobart, a kolumbiai válogatott játékosát 1994. július 2-án lelőtték Medellínben az El Indio nevű bár melletti parkolóban. Escobar barátnője elmondása szerint a gyilkos azt kiáltotta, hogy „Gooooooooooool!” és 12-szer sütötte el a fegyverét. Escobar az 1994-ben rendezett amerikai labdarúgó-világbajnokságon öngólt lőtt a házigazdák válogatottja elleni mérkőzésen.

Az máig nem tisztázott, hogy a gyilkos önszántából tette mindezt, vagy felbérelték olyan emberek, akik sok pénzt veszítettek azon, hogy Kolumbia nem jutott be a nyolcaddöntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.