Sorozatban negyedszer is kikap a Manchester United?

A Vörös Ördögök menedzsere egy kis szerencsére vár.

WL
2014. 01. 10. 13:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Moyes együttese, amely jelenleg csupán a hetedik a tabellán, az elmúlt hetekben sorozatban három vereséget szenvedett el: előbb kikapott a Tottenhamtől a bajnokságban, majd jött a Swansea elleni fiaskó, végül kedden a PL-ben sereghajtó Sunderland is jobbnak bizonyult a gárdánál a Ligakupa elődöntőjének első felvonásán. 1932 óta nem fordult elő, hogy az MU elveszítse első három mérkőzését az évben.

A nyáron Sir Alex Fergusont váltó, szintén skót Moyes ezzel együtt nem nyugtalankodik. „Úgy érzem, fordul a kocka, jobbak leszünk. Csak egy kis szerencsére lenne szükségünk, amelyből jelenleg nem sok jut” – fogalmazott a szakember.

A tabella első négy helyezettje egyformán idegenben lép pályára a mostani fordulóban, s a listavezető pozíció akár háromszor is gazdát cserélhet a hétvége során. Először – a szombati nyitómérkőzésen – a harmadik Chelsea látogat a Hull City otthonába, az utóbbi hetekben remek formát mutató, második Manchester City pedig vasárnap szerepel Newcastle-ben. A negyedik FC Liverpool ugyanezen a napon a Stoke vendége lesz (a Vörösök még soha nem nyertek PL-meccset aktuális riválisuk stadionjában, ahol három vereség és két döntetlen a mérlegük), míg a sort hétfőn este az éllovas Arsenal zárja Birminghamben, az Aston Villánál.

Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion – immár az új vezetőedzővel, a csütörtökön kinevezett spanyol Pepe Mellel – a szezont nagyszerűen kezdő, az utóbbi négy bajnokijából azonban hármat is elvesztett Southamptonnál szerepel szombaton.

Premier League, 21. forduló:

szombat:

Hull City–Chelsea 13.45
Cardiff City–West Ham United 16.00
Everton–Norwich City 16.00  
Fulham–Sunderland 16.00  
Southampton–West Bromwich Albion 16.00
Tottenham Hotspur–Crystal Palace 16.00  
Manchester United–Swansea City 18.30

vasárnap:

Newcastle United–Manchester City 15.05  
Stoke City–FC Liverpool 17.10

hétfő:

Aston Villa–Arsenal 21.00

A bajnokság élcsoportja:
1. Arsenal                    20  39-18  45 pont
2. Manchester City       20  57-23  44
3. Chelsea                   20  38-19  43
4. FC Liverpool            20  46-23  39

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.