Szárnyalt a Golden State és a Denver

Az esélyesek hozták a kötelezőt az NBA vasárnapi játéknapján, és nyerni tudott a New York is.

LM
2014. 01. 06. 11:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Miami véget vetett a Toronto ötös sikersorozatának. Az utolsó negyedet ötpontos hátrányból kezdő floridaiaknál az előző két idény legjobbjává választott LeBron James 30 ponttal járult hozzá a sikerhez.

A Washingtonban győztes Golden State egyhuzamban a kilencedik mérkőzését nyerte meg, amire 1975 óta nem volt példa a kaliforniai klubnál. A Warriors főként a harmadik negyed elején bemutatott 30–5-ös rohamnak köszönheti diadalát.

A 27/6-os győzelmi mérlegével ligaelső Indiana utóbbi nyolc meccséből a hetediket nyerte meg – ezúttal Clevelandben –, míg a 27/7-es mutatóval nyugati éllovas Oklahoma City a gyengélkedő Bostont verte.

Igazi kosárzuhatag volt Los Angelesben, ahol a második félidőben 77(!) pontot kapott a Lakers, amely 252 pontos találkozón maradt alul a Denverrel szemben. A Nuggets kispadján ülő Brian Shaw először tért vissza vezetőedzőként a Staples Centerbe, ahol sokáig játékosként, majd másodedzőként segítette a kaliforniai csapatot.

Eredmények:
Detroit Pistons–Memphis Grizzlies 84–112
Cleveland Cavaliers–Indiana Pacers 78–82
Miami Heat–Toronto Raptors 102–97
Washington Wizards–Golden State Warriors 96–112
Oklahoma City Thunder–Boston Celtics 119–96
Dallas Mavericks–New York Knicks 80–92
Los Angeles Lakers–Denver Nuggets 115–137

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.