Szégyen és gyalázat, amit a szlovák köztévé művel

A szlovák közmédia történetében először nem adják az olimpia, s köztük a válogatott jégkorongmérkőzéseit.

BuL
2014. 01. 10. 14:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A változás annak következménye, hogy a szocsi játékok hokimeccseinek közvetítési jogát Szlovákiában a Markíza kereskedelmi televízió szerezte meg. Azt, hogy a szlovák közmédia miért nem vásárolta meg a hagyományosan a legnézettebb televíziós programnak számító jégkorong-összecsapások közvetítési jogát, nem kommentálta a szlovák közmédia.

Az, hogy a szlovák köztévé nem közvetíti az olimpia hokimeccseit, a szlovákiai televíziós közönséget ugyan nem érinti hátrányosan, mivel a közvetítési jogokat megvásároló kereskedelmi televízió programsugárzási lefedettsége gyakorlatilag azonos a RTVS lefedettségével, ám jelentős reklámkiesést és presztízsveszteséget okozhat az intézménynek. A helyzetet jól érzékelteti a tény, hogy a szlovák köztévé nézettsége az elmúlt években csak az eddig kizárólag számára fenntartott, ilyen volumenű sportközvetítések során tudta túllépni a nagyobb kereskedelmi csatornák nézettségét.

A szlovák köztévé az ország nézőközönsége körében legnagyobb érdeklődésre számot tartó jégkorongtornát ugyan nem, ám a Szocsiban február 7-én kezdődő olimpia többi sporteseményét közvetíteni fogja. Ez részben annak köszönhető, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a mostani téli olimpia esetében döntött először úgy, hogy a sportesemények közvetítési csomagjából különválasztotta a hokimeccsek közvetítésének jogát.

A szlovák válogatott a 2010-es vancouveri játékokon a negyedik helyen végzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.