Szerdától új időszámítás a Fradinál

Thomas Doll, a Ferencváros új edzője támadófocit ígér.

WL
2014. 01. 07. 13:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A december 18-án kinevezett német szakember keddi bemutatkozó sajtótájékoztatóján első feladatának a csapat feltérképezését, a játékosok megismerését nevezte, a mostani bajnoki szezonra vonatkozó célként pedig a nemzetközi kupaszereplés kivívását jelölte meg. Mint mondta, az OTP Bank Liga hátralévő 13 fordulójában még 39 pontot lehet szerezni, s az FTC-nek ebből minél többet be kell begyűjtenie ahhoz, hogy megfeleljen az elvárásoknak.

A 47 éves Doll – aki a december elsején menesztett holland Ricardo Moniz helyét vette át a tabellán ötödik helyen álló fővárosi együttesnél – kiemelte, hogy a támadófutball híve, ezért mindenképpen ilyen játék kialakítására törekszik az FTC-nél is. Jelezte, kinevezése óta rengeteg felvételt nézett meg új együtteséről. A hiányosságok között elsősorban a védelem bizonytalanságát említette, a 26 kapott gólt nagyon soknak tartja, ezen a területen mindenképpen előrelépést vár.

A játékosállományra térve megemlítette, hogy a brazil Gersonnal szerződést bontott a klub, Akeem Adams halálával pedig gyengült a védelem. Ugyanakkor – mint hozzátette – nem kérte a klubvezetőktől új futballisták szerződtetését.

Kérdésre válaszolva azt is elmondta, tisztában van vele, hogy az FTC-nél mindig nagyok az elvárások, ám ő szereti az ilyen helyzeteket, már játékosként is kedvelte, ha nagy volt a nyomás rajta. A mindennapi munka során a kommunikációt az első időben tolmács segíti.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a brazil Leonardo személyes okok miatt még nem tért vissza a csapathoz.

Doll játékosként 18-szor szerepelt a német válogatottban, többek között a Lazióban és a Hamburgban is futballozott. Edzői pályafutását Hamburgban kezdte, majd dolgozott a Borussia Dortmundnál, a Genclerbirliginél, illetve az al-Hilal csapatánál is.

A Ferencvárosnak jelenleg tíz pont a hátránya a listavezető Debrecennel, s három a harmadik helyen álló Győrrel szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.