Szocsi: kamu volt a fenyegetés

Nem valós az a terrorfenyegetés, amelyet a MOB – és más országok olimpiai bizottsága – kapott a közelgő szocsi játékok előtt.

LR
2014. 01. 22. 14:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója az MTI-nek azt mondta, a MOB e-mail címére érkezett fenyegető üzenetet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál és a szocsi szervezőbizottságnál is elemezték.„A NOB és a szocsi szervezőbizottság is hivatalosan jelezte a levél elemzését követően, hogy a fenyegetés nem valós, és az a személy, aki küldte, mindenféle üzeneteket küldözgetett az olimpiai család sok tagjának” – fogalmazott Nagy Zsigmond, a Szocsiba utazó magyar csapat vezetője.

A MOB-hoz hasonlóan a Német (DOSB), az Osztrák (ÖOC), a Svájci, az Olasz és a Szlovén Olimpiai Bizottság is kapott terrorfenyegetést a közelgő szocsi játékok előtt. „A MOB-hoz hasonlóan mi is kaptunk több e-mail címre is konkrétumok nélküli fenyegető üzeneteket. A jelek szerint körlevélről van szó” – jelentette ki szerdán Christian Klaue DOSB-szóvivő, de hozzátette: minden biztonsággal kapcsolatos ügyet komolyan vesznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.