Terroristák fenyegették meg a Magyar Olimpiai Bizottságot

A szervezet nemzetközi e-mail címére angol és orosz nyelven érkezett levél – mondta Szabó Bence.

TK
2014. 01. 22. 7:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az információjuk sajnos igaz – mondta nagy sóhajtás közepette Szabó Bence főtitkár a Nemzeti Sport megkeresésére válaszolva. – A szervezet nemzetközi e-mail címére angol és orosz nyelven érkezett levél, amelyben szocsi terrorcselekménnyel fenyegetik meg a magyar olimpiai delegációt, egyúttal felhívják a figyelmet arra, jobban tesszük, ha itthon maradunk.”

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint komolyan kell venni azt a terrorfenyegetést, amelyet a MOB és más országok olimpiai bizottsága kapott a közelgő szocsi játékok előtt. Borkai Zsolt szerda reggel elmondta: a MOB nemzetközi e-mail címére érkezett fenyegető üzenet.

 

A MOB már értesítette a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, az orosz szervezőket, valamint Magyarországon a Terrorelhárítási Központot, hogy fenyegető üzenetet kapott. Komolyan kell venni az ilyen üzeneteket. Az illetékesek feladata, hogy eljárjanak az ügyben – mondta a MOB elnöke.

 

Hozzátette, a MOB még nem kapott választ a megkeresettektől, ugyanakkor tudomása van róla, hogy más, a szocsi olimpiára készülő országok olimpiai bizottságai is kaptak fenyegető tartalmú üzeneteket. (MTI)

Szabó Bence tájékoztatta a történtekről a nemzetközi bizottság illetékeseit, akik elmondták neki: más tagországoknál is landolt hasonló tartalmú fenyegetés. „A NOB és a szocsi szervezők visszajelzése szerint más ország nemzeti olimpiai bizottságai is kaptak fenyegető leveleket, és az illetékesek már nyomoznak az ügyben.”

A CNN megkérdezte biztonsági szakértők szerint a szocsi olimpia maga a „Szent Grál” a terrorista szervezetek számára. Az orosz és amerikai szakemberek egyetértettek abban, hogy több terrorista szervezetnek is szándékában áll kihasználni a téli olimpiára irányuló hatalmas figyelmet.

„A terroristáknak nem is kell a belső biztonsági körbe bejutni Szocsiban, hogy sikeresek legyenek. Csak annyi kell nekik, hogy a környéken rettegést és bizonytalanságot tudjanak előidézni. Ehhez elegendő a volgográdihoz hasonló támadás. A terrorista szervezeteknek egyértelmű célja, hogy megszégyenítsék Putyint” – vélekedett a korábban az amerikai nemzetbiztonságnak dolgozó Juan C. Zarate.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.