Többszörös BL-győztest igazolt a Pick Szeged

Három és fél évre Szegedre költözött a svéd olimpiai ezüstérmes balszélső, Jonas Källmannal.

TK
2014. 01. 29. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pick Szeged férfikézilabda-csapatának vezetősége a napokban a dán CHJ Management nevű menedzserirodával tárgyalt. Ekkor került a képbe a svéd olimpiai ezüstérmes balszélső, Jonas Källman, és az, hogy a kétszeres magyar bajnoknál folytassa a pályafutását.

„Három és fél éves szerződést kötöttünk a játékossal, aki a hétvégén érkezik Szegedre. Nagy kihívásnak tartja a magyarországi szereplést, nagy örömmel fogadta a megkeresést, és azt, hogy az Európában is jegyzett Pick játékosa lehet. Jonas Larholm révén csak jót hallott a csapatról, a vezetőségről, a remek közönségünkről és a trénerről, Juan Carlos Pastorról. Az IFK Skövde HK elnöksége korrekten állt az ügyhöz, ennek is köszönhető, hogy ilyen gyorsan sikerült megállapodnunk, és elengedték a világklasszis kézilabdást. Jonas Källman a magyar bajnokságban, a kupában és az EHF-kupában is pályára léphet. Most a papírmunkát végezzük, minden bizonnyal jövő héten szerdán, Csurgón már bemutatkozhat a Pick Szeged csapatában” – nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója a klub honlapjának.

A csapat eddig két balszélsővel rendelkezett. A magyar válogatott Vadkerti Attila és a szerb válogatott Marinko Kekezovity.

„Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem lesz Szegeden játszani. Egy nagyon gyors, és remélem, mindkét fél számára jó megoldás született. Bízom benne, hogy játékommal tudom segíteni a Pick Szegedet mind a magyar porondon, mind nemzetközi színtéren az elkövetkező három és fél évben” – nyilatkozta Jonas Källman.

Jonas Källman 1981. július 17-én született. Két méter magas, 2000-től 2002-ig az IFK Skövde csapatában játszott. Ezután igazolt Spanyolországba, 2002-től 2011-ig a Ciudad Real, majd 2011-től 2013-ig az Atlético Madrid játékosa volt. 2013 nyárán szerződött Svédországba.

 

2012-ben Londonban olimpiai ezüstérmes volt a svéd válogatottal. A Ciudad Reallal háromszor volt Bajnokok Ligája-győztes. Idén visszatért hazája válogatottjába, résztvevője volt a dániai Európa-bajnokságnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.