Torghelle volt már „ilyen nehéz bajnoki helyzetben”

Vehemens maradok, nem hiszem, hogy sárga lap nélkül lehozom a tavaszt – mondta az MTK csatára.

TK
2014. 01. 09. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Voltam már ilyen nehéz bajnoki helyzetben, harcoltam a kiesés ellen nem egyszer. Az MTK játékban nem gyenge a mezőnyben, az egyéni hibákat kell elhagyni, és akkor meglesz a bennmaradás. Számomra Kanta Józsi posztja lesz a legfontosabb, tőle kaphatok majd rengeteg labdát. Hogy lehiggadtam-e már a sok lap után? Azt gondolom, harminc felett már igen, de nem fogok csupán téblábolni a pályán, vehemens maradok, nem hiszem, hogy sárga lap nélkül lehozom a tavaszt” – mondta a műsorban Torghelle.

A 42-szeres válogatott csatár hozzáfűzte: „Nem számolok már azzal, hogy gólerős játékom esetén Pintér Attila szövetségi kapitány újra meghívjon a válogatottba. Két év múlva Eb, akkor már 34 leszek, ő pedig a keret alapján nem az idősebb játékosokkal számol. Nekem most nem a válogatottság a legfontosabb.”

„Hogy mit hoz a jövő? Lehet, hogy a nyár után is maradok az MTK-nál, nem zárható ki, hogy itthon igazolok máshová és elképzelhető egy újabb külföldi szerződés is. Már nem légióskodnék mindenáron, inkább itthon maradnék, ha lehet. Vannak terveim az aktív játék utáni időkre is, szeretnék a futball közelében maradni, de edző biztosan nem lennék, nem vagyok rá alkalmas” – jelezte a játékos.

„Igazából nem volt nehéz döntés, mert tudtam, mire számíthatok az MTK-nál, hiszen tíz éve már játszottam náluk. Voltak megkereséseim vidéki és fővárosi csapatoktól is, de mindenképpen Budapest környékén szerettem volna maradni a családom miatt. Voltak tapogatózó tárgyalások egyébként az Újpesttel is, de azok aztán elhaltak. Felcsútról nem azért távoztam, mert Tischler odaigazolt az MTK-ból, hanem mert Benczés Miklós megmondta: felesleges hozzájuk még egy támadót igazolni. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő” – indokolta döntését.

„Az MTK-nál lesz elég feladatom, bízom benne, hogy több játéklehetőséget kapok, mint a Videotonnál, de azért nem úgy megyek oda, hogy nekem ezért semmit sem kell tennem az edzéseken. Garami József edző személyéről annyit: amikor odaigazoltam, nem is tudtam, hogy Józsi bá szerződése elvileg lejár – nekem ő örökös mesterként egyenlő az MTK-val, személye is a kék-fehérek mellett szólt. A Hungária körútra nem az anyagiak miatt mentem, csakis a játéklehetőség miatt, s ha bennmaradunk velem, én is pozitívan jövök ki a történetből” – mesélte Torghelle Sándor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.