Újabb tragédia a Dakaron

Két újságíró mellett egy motoros is meghalt a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali csütörtöki napján.

PR
2014. 01. 10. 19:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők pénteken közölték, hogy a belga Eric Palante a Chilecito és Tucumán közötti ötödik argentínai szakaszon vesztette életét. Helyi idő szerint péntek reggel fél kilenckor, a csütörtöki gyorsasági szakasz 143. kilométerénél talált rá a keresésére indult egyik kísérő kamion.

„A 122-es rajtszámú versenyző már nem volt életben” – írták a szervezők közleményükben, amelyben kitértek rá, hogy a körülmények és a halál okát egyelőre nem ismerik, de hivatalos vizsgálat indult. „Vészjelzés nem érkezett a szervezőkhöz. Ericnél volt elegendő víz a délután folyamán” – áll még a tájékoztatásban.

A nap során korábban arról érkezett hír, hogy két argentin újságíró vesztette életét ugyanezen a szakaszon. Halálukat az okozta, hogy Nissanjukkal szakadékba zuhantak a Chilecito és Tucumán közötti etapon, Cuesta del Clavijo település közelében. A tragikus véget ért Daniel Eduardo D’Ambrosio és Agustín Ignacio Mina mellett a teherautó utasa volt egy harmadik argentin és egy perui fotóriporter is, őket kórházba szállították.

A verseny állásáról további részleteket itt olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.