Ungvári Miklós is ott lesz a Dakar mezőnyében

Szombaton az ünnepélyes rajtceremóniával veszi kezdetét a 2014-es Dakar-rali, három magyar egység indul.

BuL
2014. 01. 02. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kéthetes viadalon több mint 400 versenyző indul, az autósokra 9374, a motorosokra és quadosokra pedig 8750 kilométer vár. A motorosok és a quadosok csaknem 40 százalékban, azaz mintegy 2000 kilométeren más útvonalon haladnak majd, mint az autósok és a kamionosok.

A motorosok számára kialakított útvonal első alkalommal érinti Bolíviát, a rajt az argentin Rosarióban lesz, a cél pedig január 18-án a chilei Valparaisóban. A verseny sportigazgatója, David Castera korábban azt nyilatkozta: a versenyen a kitartás játssza majd a főszerepet.

Az esélyesek között a motorosoknál az ötszörös győztes francia Cyril Despres és a spanyol Marc Coma említhető, míg az autósoknál a motorral hatszor, négy keréken ötször első, címvédő francia Stephane Peterhanselre érdemes figyelni.

A Dakaron három magyar egység áll rajthoz: a Sandlander Team színeiben az autós Sebestyén Sándor, Bognár József és a cselgáncsozó Ungvári Miklós alkotta trió, valamint a quados Somfai Mátyás indul; a motoros Dési János pedig egy német csapat versenyzőjeként lesz ott Rosarióban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.