Urbán: Varga Zoltántól megtanultam

Pintér Attila helyében Husztit még egyszer nem hívná a nemzeti csapatba a korábbi 40-szeres válogatott hátvéd.

BL
2014. 01. 09. 15:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Én biztos, hogy Pintér helyében nem tennék még egy kísérletet Huszti Szabolcs visszahívására. Belgiumban, a Mechelenben futballoztam, amikor Varga Zoltán lett a Ferencváros edzője: felhívott, bemutatkozott, mondta, szeretné, ha a Fradiban játszanék. Én erre azt mondtam, hogy hát, meg ööö, mire megköszönte és letette a telefont. Másoknak pedig mesélte, hogy a hezitáló focistával nem tud mit kezdeni. Ezt a mai napig megtanultam tőle” – mondta Urbán a Digi Sporton.

Pintér Attilához hasonlóan nálam is mindenki tiszta lappal indulna, ebben is igazat adok neki. Amikor Csank János volt a kapitány, behívott az irodájába, és azt mondta, maga ha tiszta lappal nem is, de pöttyössel indul, két meccset kap a bizonyításra. Ugyanezt tenném most én is, Szalai Ádámmal úgyszintén” – jelezte a korábbi válogatott hátvéd.

„Pintér Attila szakmai munkájának részleteit annyira nem, az eredményeit viszont jól ismerem. A Fradiból bajnokot csinált, ám utána a játékosai levélben panaszkodtak a stílusára. A magyar focista nem szereti, ha kiverik belőle az eredményt, szeretnek csak úgy ellenni a közegükben. Én is ilyen voltam Belgiumban, ha eltűrte az edzőm – Pintér ezt bizonyosan nem tűri el, ezért is örülök a kinevezésének” – mondta a ma Vecsésen edzősködő Urbán Flórián, aki nemrégiben a Trollfociról is nyilatkozott a Hír TV-nek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.