Vb-ezüstérmesünk körül áll a bál

Az MMA felé kacsingató Mészáros Anettet megmentenék a cselgáncsnak.

2014. 01. 16. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros Anett 2012-ben úgy utazott ki a londoni olimpiára, hogy az azt megelőző négy világbajnokság mindegyikén érmet nyert – erre a küzdősportokban nem sok példa akad nemzetközi kitekintésben sem –, viszont 2011 októberében az Abu-Dzabiban rendezett Grand Prix-n keresztszalag-szakadást szenvedett. A műtétet követő hosszú kihagyás az ötkarikás játékokon visszaütött, a Honvéd versenyzője a 70 kg-ban rögtön az első mérkőzésén kikapott, és kiesett. Tavaly tavasszal a budapesti Eb-n csak a csapatversenyre szállt be, egy meccset elvesztett, majd egyet nyert, s még júniusban elindult a madridi Európa-kupán, itt a 78 kg-ban bronzérmes lett. Azóta nem versenyzett, és a cselgáncstól is eltávolodott, helyette az MMA harcművészet felé fordult, ahol szinte minden megengedett.

„Valóban leálltam a dzsúdóval, de arról szó nincs, hogy kimondjam, már soha többet nem akarok cselgáncsozni. Nem tagadom, az olimpián történtek nagyon megviseltek, és azt sem könnyű feldolgozni, hogy miután Londonban kudarcot vallottam, sokan elfordultak tőlem Belefásultam ebbe a helyzetbe, és úgy éreztem, hogy most szükségem van valami másra. És ez az MMA. Egyelőre a férjemmel edzek, mert ő is ezt a sportot űzi, de nagyobb terveim is vannak, szeretnék nyitni külföldre. Tudvalevő, hogy ebben a műfajban az igazi nagy show-k nem itthon vannak, és ha eljuthatnék komoly gálákra, biztos vagyok benne, hogy felidéznem a régi önmagamat, és újra sikeres lehetnék. Aki már volt sikeres, még nagyon szeretne az lenni, én legalábbis ezzel így vagyok” – nyilatkozta a múlt héten a Magyar Nemzetnek Mészáros Anett.


Csütörtökön is tartotta ezt az álláspontját, de megkeresésünkre elmondta, mindenképpen szeretne beszélni a terveiről a Magyar Judo Szövetség vezetőségével. S nyitott kapukat dönget, mert Tóth László, a szövetség elnöke is szeretne beszélni vele. Mégpedig abból az alapállásból, hogy meggyőzze a 26 éves versenyzőt, neki a cselgáncsban a helye.

„Anettet a magyar dzsúdó egyik legnagyobb értékének tartom, aki bármilyen magasságba eljuthat. Gyerekkorától ismerem, és elárulhatom, hogy ő az egyik kedvenc versenyzőm. Azáltal, hogy a cselgáncs államilag kiemelt sportág lett, javulnak a felkészülési lehetőségeink, s ha Anett hozná azokat az eredményeket, amiket a londoni olimpia előtt, a pénzdíjakon túl mindent egybevéve szerintem havi egymillió forint körül kereshetne. S azt is mérlegelnie kell, amíg a cselgáncsban alapvető, hogy a versenyzők vigyáznak egymásra, nehogy sérüléseket okozzanak, az MMA-ban enyhén szólva sem ez a helyzet” – nyilatkozta Tóth László.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.