Zanetti: Mindörökké Inter

Hűségesküt tett a gyengélkedő olasz sztárcsapat argentin hátvédje.

2014. 01. 24. 18:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga a hét végén a 18. fordulóval folytatódik. A nyitómeccs máris csemege péntek este: Mönchengladbach – Bayern München.

Angliában a hét végén szünetel a Premier League – kedden és szerdán játsszák le a 23. fordulót –, meccsek nélkül persze nem maradnak a nézők, az FA-kupa 4. fordulója következik, ahol a legjobb 16 közé jutás a tét. Az eddigi csatározások szépen megrostálták az első osztályú csapatokat, az Arsenal, a Manchester City, a Liverpool, a Chelsea, az Everton és a Fulham azért ott van a mezőnyben. A Manchester United viszont sem itt, sem a Ligakupában nem nyerhet már idén trófeát, a bajnoki címről pedig fölösleges is álmodozni az Old Traffordon.

FA-kupa, 4. forduló (érdekesebb párosítások). Péntek: Arsenal – Coventry (20.45, tévé: Sport 2); szombat: AFC Bournemouth – Liverpool (13.45, tévé: Sport 1), Manchester City – Watford (16.00), Stevenage – Everton (18.30, tévé: Sport 1); vasárnap: Chelsea – Stoke City (16.30).

Egyre többen adnak hangot azon véleményüknek, hogy téli átigazolási időszakot el kellene törölni. Egyrészt mert kicsi a mozgás, másrészt igazságtalan menet közben megváltoztatni az erőviszonyokat. Nos, a hét olaszországi eseményei rácáfolnak erre a tételre: csak az élvonalban több mint hetven átigazolást jegyeztek föl. Csupán a legérdekesebbeket említve: a Juventus és az Internazionale elcserélte Mirko Vucinicet és Fredy Guarínt; sérült támadóinak (Mario Gómez és Giuseppe Rossi) a pótlására a Fiorentina kölcsönvette a Milantól Alessandro Matrit.

Ám Javier Zanetti megerősített hűségesküjének legalább ekkor a hírértéke. Az Inter immár 40 esztendős argentin hátvédje sérülés miatt az idényben eddig csupán öt meccset játszott, de a sértettség helyett csakis a hála hangján beszél húsz éve szolgált szeretett klubjáról, amelynek színeiben több mint nyolcszázszor lépett pályára.

„Húsz éve tartozom ehhez a nagyszerű klubhoz, de még mindig büszkén húzom magamra az együttes mezét. Mindent az Internek köszönhetek a karrierem során. Szerelem volt az első látásra, s ez az érzés évről évre csak erősödik, örökké tart. Ha egyszer abbahagyom a játékost, akkor is szeretnék tagja maradni ennek a csodálatos családnak, mindhalálig szolgálni akarom az Intert”  – mesélt az érzéseiről a Fifa.comnak. A rideg, üzleti érdekek mentén működő mai profi futballban szokatlanul őszinte kitárulkozás. Zanetti, már ha szóhoz jut, vasárnap délután a Catania elleni meccsen bizonyíthat a tettek mezején.

Serie A, 21. forduló. Szombat: Napoli – Chievo (18.00, tévé: Sportklub), Lazio – Juventus (20.45, tévé: Sportklub); vasárnap: Verona – Roma (12.30), Torino – Atalanta (15.00), Sampdoria – Bologna (15.00), Internazionale – Catania (15.00), Cagliari – Milan (15.00, tévé: SportKlub), Livorno – Sassuolo (15.00), Parma – Udinese (15.00), Fiorentina – Genoa (20.45, tévé: Sportklub).

Nem lesz vérbeli rangadó a hét végén Spanyolországban, mindhárom éllovasnak illene begyűjteni a három pontot. A Real Madrid és a Barcelona ráadásul hazai pályán fogadja a Granadát, illetve a Málagát, de az Atléticónak is illene nyerni a kieső helyen áll Rayo Vallecano ellen.

Az elmúlt napokban a Barcelona szerepelt a lapok címlapján Sandro Rosell lemondása miatt. Az elnöknek azért kellett távoznia, mert egyre alaposabb a gyanú, hogy nem a valóságos összeget hozták nyilvánosságra a nyáron Neymar leigazolásakor. A friss hírek szerint utódja, Josep Maria Bartomeu is érintett lehet a manipulációban.

Szokásos, mégis rendhagyó beharangozó hír: Ibrahim Afellay több mint másfél év után ismét játszhat a Barcában. A holland támadó az előző idényt kölcsönjátékosként a Schalkénál töltötte, az ősszel pedig combsérüléssel bajlódott, mostanra épült fel. Tata Martino úgy nyilatkozott, valószínűleg egyből csatasorba is állítja.

Primera División, 21. forduló. Péntek: Celta Vigo – Betis (21.00); szombat: Real Madrid – Granada (16.00, tévé: Sport 2), Valladolid – Villarreal (18.00, tévé: Sport 2), Valencia – Espanyol (20.00, tévé: Sport 2), Sevilla – Levante (22.00, tévé: Sport 2); vasárnap: Almería – Getafe (12.00), Osasuna – Bilbao (17.00), Rayo Vallecano – Atlético Madrid (19.00, tévé: Sport 1), Barcelona – Málaga (21.00, tévé: Sport 1); hétfő: Real Sociedad – Elche (22.00).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.