0–12-ről szépítenének az Acélbikák

A téli olimpiának köszönhetően újra összecsap hokiban a Fehérvár és a Dunújváros.

2014. 02. 11. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ezredforduló tájékán a magyar hoki súlypontja Fejér megyébe tevődött át, akkori nevén a Dunaferr és az Alba Volán adta a válogatott játékosok zömét, s a két csapat rendre éles bajnoki döntőket vívott. A páros években a Dunaferr (1996, 1998, 2000, 2002), a páratlanokban pedig a Volán győzött. 2004-ben megszakadt a sorozat, egy évvel később pedig már egyeduralkodóvá vált a Volán, mert Dunaújvárosban elfogyott a pénz, szétszéledt a csapat.

A Fehérvár zsinórban tíz bajnoki aranyérmet szerzett, 2008-tól úgy, hogy csak a rájátszásba szállt be, mert az idény zömében már az osztrák ligában edződött; tavaly pedig már teljesen kiszállt a magyar bajnoki rendszerből.
A két Fejér megyei vetélytárs csatájának 2010-től volt ismét tétje, amikor a Dunaújváros (immár Dab.docler) kezdett magára találni. Ám a bizakodás dacára a 2010-es és a 2011-es fináléban is 4–0-s söprés lett a vége a Fehérvár javára, amit 2012-ben az elődöntőben követett egy 3–0; tavaly pedig a Magyar Kupa elődöntőjében találkozott a két együttes, akkor 7–2-re nyert a Volán.

Zsinórban tehát 12–0, avagy 0–12

Idén a Szuperkupában javíthatnak az Acélbikák. Az elnevezés formailag rendben is van, hiszen 2013-ban a Dunaújváros a magyar bajnok, a Fehérvár pedig a kupagyőztes, azon pedig túlléphetünk, hogy a Szuperkupát miért csak 2014 februárjában írták ki.

Stephan Lundhot, az Acélibikák neves svéd mesterét érezhetően frusztrálja a nyomasztó széria, pedig a 12-ből csak 4 vereség jut az ő korszakára. Az újabb lehetőség előtt erősen fogadkozik. „Tudom, hogy már unalomig ismételtem, de ettől függetlenül igaz: lényegében, amit lehet, azt megnyertük a csapattal. Egy nagy hiány van csak az Acélbikákkal közös múltamban, s az a Volán legyőzése. Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy képesek vagyunk legyőzni őket, ha a játékosok is elhiszik ezt” – nyilatkozta Lundh a klubja honlapjának.

Érdekesség, hogy a két csapat játékosai az elmúlt héten közösen készültek a válogatottban, s szerepeltek a gdanski nemzetközi tornán. Inkább az újvárosiaknak előny, hogy a Szuperkupában csak öt-öt légiós szerepelhet egy mérkőzésen, ennek ellenére is a Fehérvár a párharc esélyese. Meglepő lenne, ha éppen ma vagy holnap szakadna meg a sorozat.

Dunaújvárosban ma 18.00-kor, Székesfehérvárott holnap 20.00-kor kezdődik a mérkőzés, előbbi összecsapást a Digi 2, utóbbit a Sport Klub közvetíti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.