15-0 helyett csak 2-1

Jégkorong-válogatottunk egygólós vereséget szenvedett Fehéroroszországtól a gdanski torna nyitómérkőzésén.

2014. 02. 06. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha abból indulunk ki, hogy a fehéroroszoknál 15 KHL-játékos szerepelt, nálunk pedig egy sem, akkor akár 15-0 is lehetett volna a végeredmény. A 2-1 azért is dicséretes, mert a fehéroroszok stabilan a világbajnoki A osztályban tanyáznak. A magyar válogatottból ráadásul kilenc húzóember – Sofron, Bartalis, Bálizs, Hári, Kóger, Nagy G., Nagy K., Sikorcin és Vas M. – hiányzott sérülés, illetve klubbeli kötelezettség miatt, továbbá Rich Chernomaz szövetségi kapitány öt újoncot avatott.

Negyvenkét percen át így is 0-0 volt az állás, a belaruszok azután kétszer betaláltak, a mieink Szirányi révén úgy szépítettek, hogy a gólszerző a kapus Hetényi Zoltán helyett állt be.

A két csapat legutóbb a 2009-es svájci A csoportos vb-n találkozott, akkor 54 perc után még 1-1 volt az állás, ám akkor is vereség (3-1) lett a vége. S később búcsú az elittől, ami után azóta is csak sóvárog a magyar hoki.

A magyar csapat pénteken a házigazda Lengyelországgal mérkőzik meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.