A betliző Mesut Özilt ekézi a Daily Mail

Szerdán a Manchester United ellen javíthat az Arsenal, a Chelsea Geráék ellen növelheti előnyét az élen.

MTI
2014. 02. 10. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool vendégeként elszenvedett súlyos vereség után hazai környezetben, a címvédő Manchester United ellen lesz lehetősége a javításra az Arsenalnak az angol labdarúgó-bajnokság hétközi, 26. fordulójában.

A londoni Ágyúsok úgy kaptak ki szombaton 5-1-re Liverpoolban, hogy a védelmük az első 20 percben négyszer adta meg magát, ez pedig nem sok jóval kecsegtet számukra az MU szerdai vendégjátéka előtt. Bár a címvédő továbbra is szenved a mostani szezonban – vasárnap a sereghajtó Fulham ellen csupán döntetlenre volt képes –, kérdés, hogy az Arsenal játékosai össze tudják-e szedni magukat a rangadóra.

A brit sajtó – élen a Daily Maillel – össztüzet zúdított Mesut Özilre, az Arsenal 50 millió euróért (52,5 millió font) vásárolt német irányítójára. A média szerint Özil az Ágyúsok fontos meccsein rendre eltűnik a mezőnyben, csak a gyengék ellen villog, szombaton sem mutatott semmit.

Az Arsenal vereségét kihasználó, most már az élen álló Chelsea ezúttal Gera Zoltán csapatának, a West Bromwich Albionnak a vendége lesz, s a papírforma alapján illene nyernie, tekintettel arra, hogy a WBA a kiesést jelentő 18. helyen áll. A bajnoki címért ugyancsak harcban álló Manchester City – amely szombaton csak gól nélküli döntetlent játszott a 16. Norwichcsal – ezúttal az ugyancsak a kiesés elkerüléséért harcoló Sunderlandet fogadja.

Az Arsenal felett aratott kiütéses siker miatt vélhetően remek hangulatban lévő Liverpool a sereghajtó Fulham otthonában hajthat az újabb három pontra, míg a hétvégén az Evertont legyőző, ötödik helyezett Tottenham Hotspur a hazai környezetben mindig veszélyes, de a Chelsea-től 3-0-s vereséget szenvedő Newcastle United vendége lesz.

Premier League, 26. forduló

kedd:
Cardiff City – Aston Villa 20.45, Hull City – Southampton 20.45, West Ham United – Norwich City 20.45, West Bromwich Albion – Chelsea 21.00

szerda:
Arsenal – Manchester United 20.45, Everton – Crystal Palace 20.45, Manchester City – Sunderland 20.45, Newcastle United – Tottenham Hotspur 20.45, Stoke City – Swansea City 20.45, Fulham – FC Liverpool 21.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.