A Győr nyerte a tavasz első rangadóját

Nem hiába támadott többet a Győr, 1-0-s hátrányból fordítva legyőzte a DVSC-t a Ligakupában.

NM
2014. 02. 26. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győr–Debrecen. Az első helyezett a harmadik ellen. Rögtön rangadó. Igaz, hogy egyelőre csak a Ligakupában, a nyolcaddöntő első mérkőzésén, de a magyar labdarúgásban akkor is rangadó.

Az első félidőben a Győr támadott többet, Dudás Ádámnak és Rudolf Gergelynek is akadt helyzete, de vagy Verpecz kapus hárított, vagy a csatárok hibáztak.

Szünet után rögvest megszerezte a vezetést a Debrecen. Bódi Ádám szabadrúgásból, úgy 22 méterről remekül tekert a felső sarokba. Ám nem sokáig örülhettek a vendégek, Dudás az 50. percben egyenlített. A Pintér Attila által mellőzött, egykoron ifjúsági Európa-válogatott támadó Völgyi labdája után beforgatta a védőjét, s egy pattanás után kilőtte a hosszú felsőt (1-1). Ez is szép gól volt.

A tekintetben viszont Horváth Ferenc drasztikusan nem forgatta fel az ETO-t, hogy a kezdő tizenegyben tegnap is túlsúlyban voltak a külföldiek, Völgyi, Lipták, Lang, Dudás és Rudolf kapott lehetőséget a magyarok közül.

A Győrnek fordítani is sikerült, a 85. percben tetszetős támadás végén a csereként beállt Varga tálalt Rudolf elé, aki mellre vette a labdát, majd az alsó sarokba rúgta.

A Győr tehát 2-1-re nyert, de a továbbjutás kérdése teljesen nyílt maradt a visszavágóra.

Ligakupa, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
Győr–DVSC 2-1
Videoton–Kaposvár 3-0
Mezőkövesd–Diósgyőr 3-1
szombaton játszották:
PMFC–Paks 1-1
Szigetszentmilós–Szolnok 0-0
Haladás–Ferencváros 0-0
Kecskemét–Pápa 1-5
kedden játszották:
Vasas–Puskás Akadémia 2-0
A visszavágókat március 4-én rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.