A harmadosztályig zuhanhat a Pécs

Ha nincs megegyezés a klubról, nem lesz új stadion, de első osztály sem. Pedig még befektető is lenne.

WL
2014. 02. 07. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha a mostani állás szerint kéne megjósolnom a pécsi klub jövőjét, akkor azt elég feketének látom, a nagy tradíciójú csapat sorsa alighanem az, hogy kénytelen lesz az NB III-ban folytatni nyártól. Az idő ugyanis pörög, márciusra licencet kellene szerezni a következő bajnoki indulásra, ennek híján kétosztálynyi visszasorolás vár a pécsi futballra. Nem értem, nem tudom, mit akar Matyi Dezső, akin óriási sértődöttség látszik egy előre elhatározott forgatókönyvvel a fejében” – mondta el a baranyai fideszes politikus a Digi Sport Reggeli Start című műsorában..

Bánki elmondta az is, hogy nyitottak voltak a város polgármesterével együtt a tárgyalásokra Matyi Dezső  bejelentését követően, aki azonban teljesen passzív volt a megbeszéléseken. Matyi 600 milliós ajánlatát valóságtól elrugaszkodott elképzelésnek tartja, és szerinte a klub annyit érhet, amennyi a tartozása; ez mintegy 200-300 millió forint lehet.

Az MLSZ elnökségében is helyet foglaló Bánki hozzátette: „Még a látókörömben van két befektető, de ők csak akkor lépnének be, ha tiszta állapotok teremtődnének, ők a polgármester úrral szeretnének tárgyalni az adásvételről. Hallottam egyébként már olyan érdeklődőről, aki az adósságok átvállalása mellett hajlandó lett volna 100 milliót fizetni, de ő is el lett hajtva. Az én magyar érdeklődőmről nem beszélnék, a külföldiről annyit: nyugati cég, nem focimúltú befektető, de vannak magyarországi érdekeltségei, és látna reklámértéket egy NB I-es csapatban.”

Bánki szerint már a tavaszi bajnoki szerepléssel is adódhatnak problémák, mivel a pénztelenség sokáig nem tartható fenn. A város tartja ajánlatát, segítene a tavasz befejezésében, de szeretne belelátni a könyvelésbe. Ha nem sikerül dűlőre jutni, akkor egy ilyen jövőkép mellett veszélybe kerül a pécsi stadionrekonstrukció, stadionépítés is – tette hozzá.

Ismert, Matyi Dezső, a PMFC-Matias többségi tulajdonosa december 27-én azt nyilatkozta, hogy nem finanszírozza tovább a pécsi futballklubot. Később elutasította a város tulajdonában lévő Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. által tett egyeurós vételi ajánlatot is, így patthelyzet alakult ki a klub jövőjét illetően. Ha kíváncsi a részletekre, kattintson cikkünkre!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.