A kormány is beszállt a Final Fourba

50 millió forinttal támogatják a női kézi BL májusi, budapesti négyes döntőjének megrendezését.

KG
2014. 02. 13. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke az esemény csütörtöki nyitó sajtótájékoztatóján emellett azt is bejelentette, hogy a kormány a Papp László Budapest Sportarénát ingyen bocsátja a szervezők rendelkezésére.

Az elnök elmondta azt is, hogy február végéig megkezdik a jegyek árusítását a nőknél első ízben sorra kerülő Final Fourra. A május 3-i és 4-i négy mérkőzésre – a két elődöntőre, a bronzmérkőzésre és a fináléra – szóló belépők négy kategóriában, 9900 és 34 990 forint (32-113 euró) közötti összegbe kerülnek majd. A tiketteket a www.ehffinal4.com weboldalon lehet majd megrendelni.

Jean Brihault, a Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elnöke úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy májusban sikeres, telt házas eseményre kerül sor Budapesten, amely méltó párja lesz a kölni férfi Final Fournak. Elárulta, hogy pár éve kaptak javaslatot a magyar szövetségtől arra, hogy a nőknél is rendezzenek négyes döntőt, de meg akarták várni azt a pillanatot, amikor minden feltétel adott lesz hozzá.

Az elnök az MTI kérdésére elmondta, hogy a női Final Four költségvetése nagyjából a fele lesz a kölni férfi négyes döntőének, pontos összeget azonban nem említett. Az EHF egyrészt a technikai feltételek biztosításával, másrészt szponzorokkal járul hozzá a rendezéshez.

Michael Wiederer, az EHF főtitkára szerint úgy vágtak neki az idei szezonnak, hogy nyitva hagyták a lehetőséget a hagyományos, oda-visszavágós elődöntőknek és finálénak, valamint a Final Fournak is, s csak novemberben döntöttek az utóbbi mellett. Ezt egyrészt a magyar szövetséggel való jó együttműködéssel, másfelől a mérkőzések iránti hatalmas érdeklődéssel indokolta. Megjegyezte, hogy az első női négyes döntőre éppen az első férfi BL-döntő 20 éves jubileuma alkalmából kerül sor. A mérkőzésekkel párhuzamosan május 4-én Budapesten tartják az EHF kongresszusát, s itt ülésezik majd a női kézilabda tanács is, így néhány napra Budapest lesz a sportág fővárosa.

Peter Vargo, az EHF marketingügyekért felelős ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a budapesti női Final Four mérkőzéseit egyedi talajon rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában, s tárgyalnak az Adidasszal arról, hogy a cég egy speciális labdát gyárt az eseményre, amely jövőre a sorozat hivatalos játékszere lehet.

Az EHF főtitkára azt is bejelentette, hogy ősztől módosítanak a női Bajnokok Ligája lebonyolítási rendszerén: eszerint a 2014/15-ös idényben a hatcsapatos csoportokban zajló középdöntő után oda-visszavágós, egyenes kieséses negyeddöntő következik, majd a Final Four zárja a küzdelmeket. A sajtótájékoztató végén megállapodást írt alá a rendezésről a két elnök, Vetési Iván és Jean Brihault.

A Final Four egyik résztvevője a címvédő Győri Audi ETO KC csapata lehet, amely két forduló után jelenleg a második – továbbjutó – helyen áll középdöntős csoportjában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.