A magyar harmadik elkalapálta a német harmadikat

Kilencgólos előnnyel utazhat az Érd a német Buxtehude csapatához a visszavágóra.

TK
2014. 02. 01. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok jól kezdtek, de a vendégek is tartották magukat, s bár 6–3-ra, majd 6–5 után 8–6-ra sikerült megugrania az Érdnek, a Buxtehude utolérte a hazai csapatot. Mi több: sorozatban lőtt gólokkal a vezetést is átvette (8–10). Az első félidő hajrája azonban a vendéglátóknak sikerült jobban, akik fordítottak és kétgólos előny mellett várhatták a folytatást (14–12).

A második harminc perc elején egy ideig maradt az egy-két találatnyi különbség, utána viszont az Érd tempósabb és hatékonyabb játékot produkálva elhúzott 22–16-ra. Nem vett vissza a hazai együttes az iramból, aminek jutalmaként előbb 25–18-as, majd 27–19-es vezetést mutatott az eredményjelző. A meccs finisében – három perccel a lefújás előtt – sikerült tízgólosra növelni az előnyt (31–21), amiből kilenc a legvégén is megmaradt, így komoly továbbjutási eséllyel várhatja az Érd a jövő szombati, németországi visszavágót.

Eredmény, női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Érd–Buxtehude (német) 32–23 (14–12)

Az egy párba sorsolt magyar csapatok nyitótalálkozóján a Fehérvár játszott jobban és eredményesebben, ám sem az első, sem a második félidőben gyűjtött tetemes előnyét nem tudta megtartani szívósan küzdő riválisával szemben. Hátrányából a Vác jelentősen faragott, s miután egy góllal megnyerte a második játékrészt, csupán három találat „deficitet” kell ledolgoznia ahhoz, hogy a nyolc közé jusson.

A jövő szombati visszavágón a Fehérvár KC-nak kiválóan kell teljesítenie, hogy ő folytathassa a negyeddöntős mezőnyben.

Eredmény, EHF-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Fehérvár KC–Ipress Center-Vác 22–19 (12–8)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.