A NOB-elnök a magyar csapat házába költözött

Thomas Bachot a szomszéd szobában már meg is látogatták a mieink Szocsiban, és sísapkával is meglepték.

2014. 02. 01. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez hihetetlen! A magyar csapat házába költözött a NOB elnöke! Thomas Bach a szomszéd szobában lakik. Nagy Zsigmond csapatvezetővel meg is ajándékoztuk egy csapatkönyvvel, egy jelvénnyel és egy piros-fehér-zöld sísapkával!” – posztolta ki a Facebookra szombat reggel Szocsiból, a jövő pénteken kezdődő téli olimpiáról bejelentkezve Siklós Erik, a magyar csapat sajtóattaséja.

Az olimpiai faluba Nagy Zsigmond már csapatunk pénteki megérkezése előtt, szerdán beköltözött, és a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján a következő tájékoztatást adta a körülményekről:

„Az olimpiai falut sportáganként és a versenyhelyszínek alapján három részre osztották, így a jeges sportok képviselői az úgynevezett tengerparti olimpiai faluban, a lesiklók, szánkózók, bobosok és a snowboard képviselői a hegyi olimpiai faluban, míg végül a biatlonosok és sífutók az úgynevezett állóképességi olimpiai faluban kaptak elhelyezést. Mivel a 16 magyar versenyző sikerrel teljesítette a részvételi feltételeket alpesi síben, sífutásban, biatlonban, rövid- és nagypályás gyorskorcsolyában, ezért a magyar olimpiai csapat mindhárom olimpiai faluban és arányos elosztásban kapott szállást. A korcsolyasportot 9 versenyzőnk képviseli, ennek köszönhetően a csapat nagyobb része a tengerparti olimpiai faluban fog lakni.

Mindhárom olimpiai falu vadonatúj, az olimpikonok és hivatalos kísérőik az első lakók. Később ezek a kényelmes, tágas és otthonos épületek társasházakként és szállodákként fognak üzemelni. Modern vonalak, tetszetős megjelenés és nagy terek jellemzik a három helyszínt. A tengerparti falu közvetlenül az olimpiai park és a jeges sportok versenypályai szomszédságában, és ténylegesen a Fekete-tenger partján fekszik. A magyar csapat épülete is a tengerre néz, amely nappal csodálatos látványt mutat, de viharban a nevéhez méltón feketére változik. A biatlonosok és a sífutók szintén a versenypályájuk mellett kaptak szállást, oly szerencsésen, hogy az összes küldöttséget egy mesébe illő és sok száz szobából álló szállodában helyezték el a szervezők. A magyar versenyzők saját apartmant kaptak, hatalmas, a hófödte hegyekre néző fedett terasszal.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.