Ancelotti visszatérő rémálma a 0-4 a Riazorban

Történelmi bravúrra készül az Atlético a Real ellen a Király Kupa elődöntőjében. Sohasem fordított 0-3-ról.

Ch. Gáll András
2014. 02. 11. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kényelmes pozícióban várja a Real Madrid a Király Kupa kedd esti visszavágóját az Atlético Madrid ellen a Vicente Calderón-stadionban. Az első meccset 3-0-ra nyerték Ronaldóék, háromgólos előnyről nem szoktak elbukni kupapárharcot, ellenben Carlo Ancelottinak, a hófehérek edzőjének már sikerült. Igaz, ez a Milannal történt, nem a Madriddal

Mindenki emlékszik még a tíz évvel ezelőtti Deportivo La Coruna–Milan párharcra a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az első mérkőzést 4-1-re nyerte a BL címvédőjeként induló Milan a San Siróban, és Ancelotti már azt böngészgette, kivel találkozhatnak az elődöntőben.

Fölösleges volt. Pedig szó sem lehetett elbizakodottságról, a tréner senkit sem pihentetett, a Dida – Cafú, Nasta, Maldini, Pancaro – Pirlo, Gattuso Seedorf – Kaká, Sevcsenko, Tomasson tizenegyet küldte pályára.

Csakhogy Javier Irureta Deporja csodát tett a Riazorban. Pandiani, Luque, Valerón és Fran góljaival 4-0-s vereséget mért a címvédőre, s ezzel a Milan történetének leghihetetlenebb kiesését okozta.

Aranyos anekdota kapcsolódik a visszavágóhoz. Akkoriban arról szólt a fáma, hogy a Real Madrid csábítja Ancelottit. A meccs után az olasz szakembernek volt ereje tréfálkozni: „Attól tartok, most egy időre lekerül a napirendről a szerződtetésem ”

Egy időre mindenképpen. Pontosan kilenc évre.

Az Atlético Madrid esélye a fordításra a nullához konvergál, már csak azért is, mert a csapat soha az életben nem nyert meg párharcot háromgólos hátrányból. Sem a hazai, sem a nemzetközi kupaporondon. Ennek ellenére bízik a szurkolótábor a fordításban, ötvenezren mindenképpen, mert ennyi jegyet már eladtak a Vicente Calderónba, hétfőn már csak 3800 belépő várt gazdára.

A Real kapujában ezúttal is a kupameccsekre kijelölt Iker Casillas áll, aki eddig 25 alkalommal volt a kezdő tizenegyben az Atlético ellen, s ezek közül egyetlen meccset sem veszített el! Pályára lép hosszú kényszerszünet után Raphael Varane is a védelem tengelyében, az internetes olvasók az alábbi tizenegyet javasolják Ancelottinak: Iker Casillas – Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo – Xabi Alonso, Modric, Isco – Jesé, Ronaldo, Bale.

Meg lennénk lepve, ha Di María és Benzema nem kerülne be a csapatba a 21 órakor kezdődő mérkőzésen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.