Arattak a magyarok a világkupán

Párbajtőr arany- és kard bronzérem született a csapat világkupaversenyén.

PR
2014. 02. 09. 19:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németországban a magyarok – Szász Emese, Tóth Hajnalka, Révész Julianna, Budai Dorina összeállításban – öt tussal, 40–35-re verték a 16-os táblán a lengyeleket, majd kétszer is egyetlen találattal nyerve jutottak be a döntőbe. Előbb az ukránokat 33–32-re, majd az olimpiai bajnok kínaiakat 30–29-re győzték le.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint az ukránok ellen a magyarok sokáig vezettek, de az olimpiai bajnok Jana Semjakina a végén 25-29-ről egyenlített. Aztán Szász Emese végül mégis hozta a mérkőzést. Az elődöntő végjátéka ennél is kiélezettebb volt. Hét asszón keresztül nem alakult ki egy tusnál nagyobb különbség, aztán a nyolcadik párharc nem sikerült, így Szász Emese három találatnyi hátránnyal kezdett, amiből hét másodperccel a vége előtt is maradt még kettő. Innen tudott egyenlíteni, majd a hosszabbításban a győzelmet is kiharcolta.

A döntőben az oroszok következtek, akiknél a magyarok 42-29-re bizonyultak jobbnak. A női párbajtőrözők csapatversenyében magyar győzelem világkupában ezt megelőzően 2006 júniusában, Havannában született. A vasárnapi, lipcsei versenyen 26 válogatott indult.

A spanyol fővárosban a magyarok – Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Szatmári András és Iliász Nikolász – a hazaiak elleni 45–37-tel kezdtek, aztán 45–42-re verték a franciákat, az elődöntőben viszont egyetlen tussal – helyszíni beszámoló szerint vitatható körülmények között – 45–44-re kikaptak az amerikaiaktól. Vasárnapi utolsó fellépésük alkalmával az oroszokkal mérkőztek a harmadik helyért, és 45–37-es eredménnyel harcolták ki a bronzérmet a 27 válogatott alkotta mezőnyben.

Az előző nap véget ért egyéni versenyekben is voltak magyar dobogósok: Gémesi Csanád a második, Szász Emese pedig a harmadik helyen végzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.