Az első: doppingolt az olimpiai bajnok sílövő

A B próba is megerősítette, hogy tiltott szerrel élt egy német sportoló a szocsi olimpián

TK
2014. 02. 21. 16:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) csütörtök este értesítette arról a németeket, hogy az egyik sportolójuk A próbája, azaz első tesztje „a normálistól eltérő” eredménnyel zárult.

A 33 éves, orosz születésű Sachenbacher-Stehle 2002-ben Salt Lake Cityben, majd négy évvel ezelőtt Vancouverben még sífutóként nyert olimpia aranyérmet, emellett három ezüstje is van. Szocsiban már sílövőként indult, s negyedik lett a tömegrajtos versenyen.

A vasárnap záruló szocsi játékokon ez az első doppingeset, de megvan a második is: pozitív doppingmintát szolgáltatott William Frullani olasz bobos is. Az itáliai küldöttség pénteken jelentette be, hogy a négyes bobcsapat tagjaként elvileg hétvégén bemutatkozó versenyzőt kizárták az ötkarikás csapatból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.