Az északírek ellen kezd a válogatott, aztán irány Románia

Októberben visszavághatunk a bukaresti zakóért.

KG
2014. 02. 23. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) új szabályt vezetett be, mely szerint az Eb-selejtező csoportjaiba sorolt csapatok nem egymás között döntik el a sorozat menetrendjét, hanem az UEFA egy számítógépes algoritmussal végzi el, és készen bocsátja a szövetségek rendelkezésére.

A kora délutáni, nizzai sorsolás után néhány órával elkészült a percpontos menetrend. Ez alapján a magyar válogatott szeptember 7-én, vasárnap hazai pályán játssza első selejtezőjét, az ellenfél Észak-Írország válogatottja lesz. Bő egy hónappal később Romániába utazik a csapat, majd három nappal ezt követően Feröer-szigetek lesz az ellenfél – ugyancsak idegenben.

Magyarország csoportellenfelei Észak-Írország, Feröer-szigetek, Románia, Finnország és Görögország lesznek az F jelű csoportban.

 

2014:

Szeptember 7.: Magyarország – Észak-Írország, 18.00 h
Október 11.: Románia – Magyarország, 18.00 h
Október 14.: Feröer-szigetek – Magyarország, 20.45 h
November 14.: Magyarország – Finnország, 20.45 h

2015:

Március 29.: Magyarország – Görögország, 20.45 h
Június 13.: Finnország – Magyarország, 18.00 h
Szeptember 4.: Magyarország – Románia, 20.45 h
Szeptember 7.: Észak-Írország – Magyarország, 20.45 h
Október 8.: Magyarország – Feröer-szigetek, 20.45 h
Október 11.: Görögország – Magyarország, 18.00 h

Az európai szövetség honlapjának nyilatkozva a görög, a finn és az északír válogatott képviselője is elégedettségének adott hangot a sorsolást követően. A román együttest irányító Victor Piturca szerint kötelező kijutniuk a kontinensviadalra.

Michael O’Neill, az északír válogatott szövetségi kapitánya:
„Őszintén szólva nagyon elégedettek lehetünk. Mindig az a legfontosabb, hogy az egyes kalapból kit kapsz, és bár a görögök ellen nehéz meccseket fogunk játszani, valószínűleg előzetesen is őket választottuk volna.”

Kosztasz Kacuranisz, a görög válogatott csapatkapitánya:
„Jó a sorsolásunk, de ezt a pályán is bizonyítanunk kell. Úgy gondolom, megvan bennünk az, ami ahhoz kell, hogy a legjobb 24 csapat közé kerüljünk. Nincsenek igazi nagyágyúk a csoportunkban, de veszélyes ellenfelek vannak.”

Mixu Paatelainen, a finn válogatott szövetségi kapitánya:
„Elégedett vagyok a sorsolás eredményével. Ezzel együtt egyetlen könnyű meccsünk sem lesz a selejtezőben, végig összpontosítanunk kell. Ha a legjobb teljesítményünket nyújtjuk, lehet esélyünk a továbbjutásra.”

Victor Piturca, a román válogatott szövetségi kapitánya:
„Van még idő a selejtező rajtjáig, addig feltérképezzük az ellenfeleinket. Az idei világbajnokságra is ki kellett volna jutnunk, a 2016-os Eb-re pedig kötelező kiharcolnunk a részvétel jogát.”

A magyar szövetségi kapitány, Pintér Attila a sorsolás után az Mlsz.hunak nyilatkozva azt mondta: elsősorban a saját feladatára, a válogatott felkészítésére koncentrál, de a sikeres selejtezőbeli szerepléshez az ellenfelek alapos feltérképezése is elengedhetetlen.

„A román válogatottról friss emlékeink vannak, hiszen ellenfelünk volt a legutóbbi vb-selejtezőn, és bennünket megelőzve lett második a csoportban, a pótselejtezőn éppen azzal a görög válogatottal szemben maradt alul, amelyet most ugyancsak mellénk sorsoltak. A finnek nagyon komoly eredményeket értek el az utóbbi időszakban, vb-selejtezőn döntetlent játszottak Spanyolországban, és több szoros meccsük is volt magasabban jegyzett válogatottakkal” – fogalmazott Pintér Attila. A kapitány egyelőre ennél többet nem szeretne mondani az ellenfelekről, s a következő időszak feladata lesz, hogy alaposan feltérképezzék a riválisokat annak érdekében, hogy ősztől a lehető legjobb eredményeket érjék el a tétmérkőzéseken.

Hangsúlyozta azt is, hogy a sikeres szerepléshez az összetartások folytatására is szükség van, „végig kell vinni, amit a rendszeres edzőtáborozásokkal elkezdtünk. [ ] Továbbra is tartom, hogy elsősorban magunkra kell figyelnünk, minél összeszokottabb válogatottal kell elkezdenünk a sorozatot. Tizenegy emberrel nem tudjuk végigjátszani a selejtezőket, gondolni kell a sérülésekre, formaingadozásokra, ilyen esetben bárkire fontos szerep hárulhat abból a keretből, amely januárban megkezdte a közös munkát” – mondta a kapitány, hozzátéve: szeretné, ha minden számításba jövő labdarúgó tisztában lenne azzal, hogy az adott játékrendszerben mi a feladata, mert csak összeszokott, fegyelmezett csapattal tudják elérni, hogy Magyarország ismét kijusson egy világversenyre.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.