Bent miatt nincs kint a slamasztikából az MU

Olyan volt a hétvége az európai futball-ligákban, mint egy Shakespeare-dráma. Főleg Angliában.

Ch. Gáll András
2014. 02. 09. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League 25. fordulója olyan volt, mint egy Shakespeare-dráma, minimum a Macbeth. És ezen a hétvégén még a birnami erdő is elindult Dunsinane felé

Először is a Liverpool úgy alázta meg 5–1-re az addigi éllovas Arsenalt, hogy már a 20. percben 4–0 volt az állás. Sterling és Sturridge két-két gólt rúgott, de ennél meglepőbb, hogy Suárez egyet se, mégis 5–1 lett a vége.

Aztán a Manchester City nem tudott gólt rúgni Norwichban, a Chelsea pedig a zseniális Hazard mesterhármasával 3–0-ra verte a Newcastle-t – és máris a Kékek büszkélkednek a tabella élén! Mourinho picike lovacskái a telivérek előtt

Végül jött a Super Sunday, ahogy az angol média a vasárnapot beharangozta. Sidwellnek a 19. percben szerzett góljával a 78. percig vezetett a kiesőjelölt Fulham az Old Traffordban, David Moyes, a Manchester United menedzsere ismét éveket öregedett, mire két perc leforgása alatt Van Persie és Carrick megfordította a mérkőzést. Átmenetileg. Mert a 94. percben az Aston Villától kölcsönben a Fulhamet erősítő Darren Bent gólt fejelt, ezzel újabb szöget verve a szerencsétlen Moyes koporsójába. Elképesztő, hogy Sir Alex Ferguson utódját még mindig nem rúgták ki, miként az is hihetetlen, hogy a gyalázatos bajnoki szereplés ellenére ezúttal is 75 ezren töltötték meg az Álmok Színházát. Bár senki sem tudja, meddig tart a tulajdonosok és a közönség türelme

Premier League, 25. forduló

Liverpool–Arsenal 5–1
Aston Villa–West Ham United 0–2
Chelsea–Newcastle 3–0
Crystal Palace–West Bromwich Albion 3–1
Norwich City–Manchester City 0–0
Southampton–Stoke City 2–2
Sunderland–Hull City 0–2
Swansea City–Cardiff City 3–0
Tottenham Hotspur–Everton 1–0
Manchester United–Fulham 2–2

Spanyolországban totális pontegyenlőség alakult ki, amihez az kellett, hogy az eltiltott Ronaldót nélkülöző Real Madrid izgalmas meccsen legyőzze 4–2-re a Villarrealt, a Király-kupa-elődöntőben megroppant Atlético pedig simán kikapjon Almeríában. És persze a Barcának is győznie kellett, amit meg is tettek Messiék. Maga a Bolha a második és a harmadik vendéggólt szerezte a szakadó esőben.

Pünkösdi volt a Matracosok egyhetes királysága

Primera División, 23. forduló

Espanyol–Granada 1–0
Valencia–Betis 5–0
Rayo–Málaga 4–1
Real Madid–Villarreal 4–2
Almería–Atlético Madrid 2–0
Osasuna–Getafe 2–0
Valladolid–Elche 2–2
Real Sociedad–Levante 0–0
Sevilla–Barcelona 1–4

Németországban a helyzet változatlan, a dobogósok – Bayern, Bayer, Borussia – egyaránt győztek, a Dortmund, úgy tűnik, végképp magára talált. Persze lassan gyógyulgatnak a sérültek – bár most meg Marco Reus dőlt ki a sorból –, és Brémában már az eddig keveset mutató, méregdrága Mkhitarjan is rúgott két gólt, akárcsak Lewandowski.

Bundesliga, 20. forduló

Stuttgart–Augsburg 1–4
Mönchengladbach–Leverkusen 0–1
Eintracht Frankfurt–Braunschweig 3–0
Freiburg–Hoffenheim 1–1
Nürnberg–Bayern München 0–2
Werder Bremen–Borussia Dortmund 1–5
Wolfsburg–Mainz 3–0
Hamburg–Hertha 0–3
Schalke 04–Hannover 96 2–0

A Serie A szenzációja, hogy az utcahosszal vezető Juventus döntetlenre rontotta a veronai, győztesnek látszó meccsét. Gomez Taleb a hosszabbításban egyenlített. A Milan – úgy tűnik – Seedorffal sem jut messzire, a Napoli főképp Higuaín két góljának köszönhetően végezte ki a lombardokat.

Serie A, 23. forduló

Verona–Juventus 2–2
Lazio–Roma 0–0
Livorno–Genoa 0–1
Parma–Catania 0–0
Sampdoria–Cagliari 1–0
Fiorentina–Atalanta 2–0
Udinese–Chievo 3–0
Napoli–Milan 3–1
Torino–Bologna 1–2
Internazionale–Sassuolo 1–0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.