Bergamóban felfalták a nápolyit

A Napoli labdarúgó-csapata kapitulált Bergamóban, egykori gólzsákja, Germán Denis végezte ki a dobogóst.

Ch. Gáll András
2014. 02. 02. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bergamóból nem sokan hoznak el pontot vagy pontokat – a Serie A harmadik helyén tanyázó Napolinak sem sikerült. Hogy ez így történhetett, abban egyfelől döntő szerepe van a nápolyi védelem szarvashibáinak, másfelől a Tanknak, vagyis Germán Denisnek, az egykor a Napolit szolgáló bivalyerős argentin centernek.

Rafa Benítez, az égszínkékek szakvezetője egy órán át ültette sztárcsatárát, Gonzalo Higuaínt, a szlovák irányítót, Marek Hamsíkot pedig végig, s ez a húzás nem igazán jött be. Az első félidőben még nem volt baj, de az újrakezdés után előbb Dzemaili adott el egy labdát a középpályán, s Denis távoli lövéssel bevette a későn eldőlő Pepe Reina hálóját, majd Inler Gökhan pocsék felszabadítása után Denis megduplázta a hazai előnyt. A harmadik Atalanta-gólban is benne volt a Tank, ő adta honfitársának, Moraleznek a gólpasszt.

Cataniában potyogtak a gólok, Rómában meg szakadt az eső, olyannyira, hogy a víz elárasztotta a Stadio Olimpicót, ezért nem tudták lejátszani a Roma – Parma meccset. A másik római klub, a Lazio simán nyert Veronában, a másik veronai csapat, a Hellas pedig a veterán Luca Toni góljával hozta el a három pontot Sassuolóból.

Serie A, 22. forduló

Atalanta – Napoli 3–0
G.: Denis (47., 65.), Moralez (70.)

Catania – Livorno 3–3
G.: Bergessio (61.), Barrientos (75.), Almirón (88.), ill. Emeghara (51., 77.), Paulinho (72., 11-esből)

Chievo – Lazio 0–2
G.: Candreva (6.), Keita (71.)

Roma – Parma esőzés miatt elhalasztva

Sassuolo – Verona 1–2
G.: Flore Flores (90.), ill. Manfredini (50., öngól), Toni (87.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.